Augusztus 4-6. között 40 koncertet hallgathatnak meg a piknikre éhezők. A jubileumi Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletüket tehetik a piknikezők, ahol válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztiválhangulatot ínyenc falatok, piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé.

A piknik menüjében a street foodé a főszerep, idén először a Culinarist is megtalálja a gourmet közönség fesztiválon, ott lesz a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételeivel, a Cheap-Cheap Csóka egyedi burritókkal, lepényekkel és burgerekkel, a Balkán Bisztró autentikus balkáni ízeivel, The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a Nemo Fish & Chips & Salad Bar friss tengeri-, és édesvízi halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a Macesz Bistro ezúttal fesztiválkörnyezetben is kulináris kalandra csábítja vendégeit. A gasztrokiállítók között szerepel még a Paneer vegetáriánus ételeivel, a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival és a Pizz’Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja. A Nagyszínpadtól a faluba vezető úton lévő frissítőpont elengedhetetlen eleme a Tésztafeszítő házias lángos és szalagos fánk kínálata, hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a piknikezőket a faluban. A kávékülönlegességekről a nagymúltú Caffé Cagliari gondoskodik. Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki éjszakában, ott lesznek a Waffel Lland mennyei bubblegofrijai, a Lilipop Caffé süteményei és fagylaltjai, valamint a Happy Churros hamisíthatatlan spanyol fánkjai.

A házigazda Homola Pincészet idén egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz, a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik Olaszrizlinget. A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken. A faluközpontban és immár a nagyszínpadnál is helyet kapó Taittinger Champagne Bar a csúcsminőségű champagne-ok mellé a Pezsgőteraszon a hazai jazz legjavával társul; fellép – többek között – az Ineffable, az Ocsovay Damján Trió, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo és a Solére. Akinek a piknikhangulathoz inkább a koktél dukál, az az Aperol Spritz Bar és a Beefeater Bar – Yellow Cocktail Point standjainál enyhítheti szomját, de a Pop Fröccs pultját is megtaláljuk a fesztiválon. A Nobilis „gyümölcsbe zárt pillanatok”-at ígér pálinkáival, aki pedig a kézműves sörök hódolója, az a Legenda Sörfőzdénél talál izgalmas ízeket.

A Jazzpiknik az első hazai rendezvények egyike, amely teljes egészében és kizárólag környezetbarát termékekkel dolgozik. A fesztivál teljes területén szelektíven gyűjtik a hulladékot és erre ösztönzik a vendégeket is. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás lesz a Jazzpiknik partnere.

További információk, kedvezményes elővételes jegyek: http://jazzpiknik.hu

Napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla-2022/

Fotó kredit: Chripko Lili

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2022/07/Jazzpiknik2019_ChripkoLili_1-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2022/07/Jazzpiknik2019_ChripkoLili_1-150x150.jpgCityNewsÉletmódBalaton,balatoni fesztivál,balatoni gasztronómia,homola,paloznaki jazzpiknikAugusztus 4-6. között 40 koncertet hallgathatnak meg a piknikre éhezők. A jubileumi Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia oltára előtt is tiszteletüket tehetik a piknikezők, ahol válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet, de a piknik...