A koronavírust 2019 végén azonosították Kínában, napjainkra pedig begyűrűzött a világ minden tájára. Hazánkat is elérték a korlátozások.

A koronavírus okozta betegséget COVID-19-nek (COVID: coronavirus disease – koronavírus okozta megbetegedés 2019) nevezik. Magyarországi első regisztrált esetét március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök mint a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs irányítója, az első elhunyt beteget pedig március 15-én jelentették.

Mint az ismeretes, március 11-én országos veszélyhelyzetet hirdettek ki, amellyel különleges jogrend lépett életbe Magyarországon. Ahogy a világ legtöbb országában történt, nálunk is életbe léptek már a korlátozó intézkedések, amelyeket csak fokozatosan, a járvány vélhető lecsengésével fognak feloldani.

Az Operatív Törzs folyamatos tájékoztatást ígér. Mindenki türelmére, egészségtudatos magatartására szükség van most. A maszk használat kötelező. A vírussal kapcsolatos tájékoztatás céljából a kormány elindított egy saját weboldalt, amit itt lehet elérni: https://koronavirus.gov.hu/

A külföldön rekedt állapolgárok hazajutásáról a külügyminisztérium gondoskodik.

Mivel a megbetegedés cseppfertőzéssel terjed, mindenképpen fontos a higiéniás szabályok betartása, a folyamatos és alapos kézmosás, kézfertőtlenítés, a maszk használat és a személyes kontaktok redukálása.

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2022/07/virus-gce20ad43d_1280-1024x512.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2022/07/virus-gce20ad43d_1280-150x150.jpgCityNewsBelföldcovid,koronavírusA koronavírust 2019 végén azonosították Kínában, napjainkra pedig begyűrűzött a világ minden tájára. Hazánkat is elérték a korlátozások. A koronavírus okozta betegséget COVID-19-nek (COVID: coronavirus disease - koronavírus okozta megbetegedés 2019) nevezik. Magyarországi első regisztrált esetét március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök mint a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs irányítója, az első...