Az év nagy részét munkával töltjük, fizikailag és szellemileg is lemerül az elemünk, érthető hát, ha egy kis nyugalomra, pihenésre vágyunk. Ahhoz, hogy 100%-osan fel tudjunk töltődni olyan helyet kell választani, ahol teljes mértékben nyugalom van. Erre jók nagyon a felnőtt hotelek, ahol nem kell attól tartani, hogy a pihenésünket bármi külső tényező megzavarja.

 A felnőtt hotelek egyik legfontosabb jellemzője, hogy teljesen gyerekmentesek. Itt biztos nem fog a medence mellett pihenve lefröcskölni egy kisgyerek, vagy éppenséggel egy ebédjéért síró csecsemő sem zökkent ki a relaxálásból. Egyszerűen nincsenek kicsik. Teljesen a felnőttek igényeit tartják szem előtt, hogy mindenki maximális nyugalomban tudjon lazítani, töltődni.

Az ilyen szálláshelyekből egyre több van, mert valljuk be: van rá igény. Sok helyen az alsó korhatár 12 év, de akadnak olyanok is, ahol a 16 éven aluliakat nem engedik be. Félreértés ne essék nem azért, mert bármiféle szexuális szolgáltatásokat nyújtanának ezekben a szállodákban! Ezek a hotelek nem erről szólnak, hanem arról, hogy az édesanyák – édesapák, nagyszülők ki tudjanak szakadni az állandó zsibongásból, és bizony kicsit a gyerek/unoka nélkül tudjanak pihenni.

Kifejezetten népszerűek azok a hotelek, melyek különleges környezetet nyújtanak a vendégeknek. A kastélyszállók legalább olyan kedveltek, mint a frekventált helyen lévő, de mégis csendes kikapcsolódást kínáló, prémium kategóriás szálláshelyek. Fontos a szerepe a nívós szolgáltatásoknak és környezetnek is, hiszen ettől is érezheti a vendég, hogy otthonos, mégis exkluzív környezetben pihenhet, akár a párjával érkezett egy romantikus hétvégére, akár üzleti úton van és lazításra vágyik.

A felnőttbarát hotelek számos előnnyel járnak a családosoknak és nem családosoknak egyaránt. De mik is ezek?

  • Az aktív gyerekek nem rohangálnak fel-alá a szálloda folyosóján, előcsarnokában, nem csapnak zajt még este 10 órakor is.
  • Az étkezés is nyugalomban telik, mert se sírás, se hangoskodás nem kíséri az étkezést.
  • Ha a szállodának van wellness része is, akkor teljes nyugalomban lehet a vízben punnyadni, vagy akár a bárban koktélozni, mert ott sem örjöngenek és fröcskölnek le a gyerekek miközben ordítva ugrálnak be a vízbe (amit egyébként mindenkinek tilos).
  • A gyerekek nem tudhatják még mennyire fárasztó akár már egy 8 órás munkaidő is, így nekik rengeteg energiájuk van, amit ki kell engedniük. A felnőttek viszont zömében tekintettel vannak egymásra, nem hangoskodnak, kulturáltan viselkednek, így nem zavarják meg egymás nyugalmát egy olyan helyen, ahova mindenki pihenni megy.
  • A szülők újra együtt lehetnek. Romantikázhatnak, ami ritka, 10 pontos időtöltés a gyereknevelés . A maximális figyelmüket most a gyerekről egy kis időre ismét egymásra irányíthatják és feltöltődhetnek a régi érzésekkel.
  • Fontos az „én-idő”. A családosok tudják, hogy ha megszállnak egy gyerekbarát hotelben, ott vannak programok, rendezvények, amik kifejezetten a gyerekeknek szólnak és már pedig oda menni kell a gyerekkel. Ha 2 óráig akar a gyerek játszani, akkor ott kell ülni vele és nem hagyhatják ott, hogy saját magukkal törődjenek. A felnőttbarát hotelekben viszont csak olyan programok vannak, amiket minden felnőtt élvezhet.

Ezekben a szállodákban nem a gyerekek kitiltása a cél, sokkal inkább a felnőttek egymásra találásának lehetősége,  a valódi pihenés megvalósítása a lényeg. Nem kell prekoncepciókat gyártani, ki kell próbálni. Lelkiismeretfurdalás nélkül. Nem bűn, ha az ember kicsit magára is fordít…

A cikk elkészülését a www.erlavilla.hu támogatta.

(X)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/09/262-1024x682.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/09/262-150x150.jpgNews CityUtazásErla Villa,felnőtt hotel,gyerekmentesAz év nagy részét munkával töltjük, fizikailag és szellemileg is lemerül az elemünk, érthető hát, ha egy kis nyugalomra, pihenésre vágyunk. Ahhoz, hogy 100%-osan fel tudjunk töltődni olyan helyet kell választani, ahol teljes mértékben nyugalom van. Erre jók nagyon a felnőtt hotelek, ahol nem kell attól tartani, hogy a...