Van valami különleges a Jazzpiknikben, amitől a fesztivál még, augusztus elején, hirtelen ősziesre forduló időjárásban is nagyon szerethető. A 2019-es piknikelés 2. napján is hömpölygött az embertömeg. Kicsik, nagyok is előkapták a gumicsizmát és átadták magukat egy igazán lazulós, kellemes esetének.

Szuper előadók, igazán finom zenék, tökéletes hangzás, szédítő borok, tartalmas együtt töltött idő és brutál totál időjárás jellemezte a Paloznaki Jazzpiknik második napját. Kevés olyan fesztivált ismerünk, ahol az emberek ne akadnának ki egy csúszós sáros dagonyán: a Balaton melletti chill fesztivál közönsége szerenécsére nem ilyen.

JAZZPIKNIKFOTO_1500_MonusMarton_012
Fotókredit: Mónus Márton

A jókedvet semmi nem ronthatja el, ez a hely rabul ejt, nem enged, vissza akarsz jönni. Talán a családias és mégis kompakt kiszerelése az egész eseménynek, talán az, hogy ide nem azért jön az ember, hogy ledobja az agya láncot és örjöngjön egyet, olyan miliőt teremtenek, hogy meg akarod ölelni a világot egy fél óra után, hogy beléptél a falu határon.

A 2. nap nagyszínpadi programjai közül a The Brand New Heavies, a rossz idő ellenére is megtöltötte a területet. A Silhouette&Vinx, amerikai-magyar zenekar minőségi késő esti muzsikával látták el a fesztiválozókat. A második nap legkülönlegesebb pillanatait a kisszínpadok adták, a programok közül kiemelnénk a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadán fellépő Judie Jay Triót, akik olyan szintre emelték a zenei élményt, mint kevesen. A késő esti órák ellenére, csüngtek az emberek, hogy ezt a különleges hangú énekesnőt és profi zenésztársait meghallgassák.

IMG_0382
Fotókredit: Dedós Péter

 

IMG_0369
Fotókredit: Dedós Péter

 

A Piknik nem a sznobok gyülekezete. Itt mindenki ember. Sétálsz a színpadok között, átadod magad a szinte transzban született performanszoknak, koncerteknek, magadba szívod a hús és a lángos illatát, nagyot kortyolsz egy pohár borból és azt érzed, hogy megérkeztél. A Jazzpikniken egy hisztis gyereket sem látsz. Ez a chill, amit a hely ad, és a szervezők is tudatosan igyekeznek megteremteni a kialakíással, a line uppal, mindent visz.

A Paloznaki Jazzpiknikre csak akkor gyere, ha tényleg vágysz a jó értelembe vett belső békére, a minőségi és emberi szórakozásra, máshol alig hallható zseni énekesekre, zenészekre, igazi humánumra, értékre. Egy kis igazi tartalomra ebben a rohanó világban.

(borítókép fotókredit: Mónus Márton)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/JAZZPIKNIKFOTO_1500_MonusMarton_018-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/JAZZPIKNIKFOTO_1500_MonusMarton_018-150x150.jpgNews CityBelföldhomola,paloznak jazzpiknik,zenei fesztiválVan valami különleges a Jazzpiknikben, amitől a fesztivál még, augusztus elején, hirtelen ősziesre forduló időjárásban is nagyon szerethető. A 2019-es piknikelés 2. napján is hömpölygött az embertömeg. Kicsik, nagyok is előkapták a gumicsizmát és átadták magukat egy igazán lazulós, kellemes esetének. Szuper előadók, igazán finom zenék, tökéletes hangzás, szédítő borok,...