Talán Ön sem híve a reggeli kiadós étkezéseknek. De az is előfordulhat, hogy az állandó rohanás mellett szeretne ugyan, de nincs ideje reggelizni. Ilyenkor kiváló alternatívát jelenthet egy gyümölcsprés, és a fittséget garantáló reggeli receptek.

Koncentrált energia a gyümölcsprésből

Manapság egész évben könnyen elérhetőek a tápláló gyümölcsök, melyeket összeválogatva egészen különleges kombinációkat kaphat. Egy-két pohár friss zöldség – és gyümölcslé fogyasztásával rengeteg hasznos tápanyagot juttathat be a szervezetébe – akár otthon issza meg, akár az autóban ülve kortyolgatja el. Különösen nagy hasznára lehet a reggeli rohanásban egy komoly slow juicer, hiszen friss gyümölcsökből könnyen és gyorsan készíthetők adalékanyag és tartósítószermentes finomságok.

Kevesen tudják, hogy az otthon készített gyümölcslevek között is vannak az egészségesebbek és finomabbak. Kimutathatóan. Hogy miért? Mert nem mindegy milyen technológiával készülnek. Mi kell hozzá? Mitől jobb az egyik gyümölcscentrifuga a másiknál? Honnan tudjuk, hogy jobb az egyik megoldás a másiknál?

Minden, amit az otthoni friss gyümölcslé készítés előnyeiről tudni érdemes

Sokak tapasztalata, hogy a rendszeres, akár mindennapos, frissen préselt zöldség-, illetve gyümölcslé fogyasztása már egy-két héten belül érezteti hatását. Egészségesebb bőr, javuló ellenálló képesség a betegségekkel szemben, kisebb pocak; ezek a legáltalánosabb megfigyelések. Mindazonáltal, a természet csodálatos patikáját kihasználni, zöldségek és gyümölcsök fogyasztásán keresztül, még többre is lehetőséget ad. És itt nem csak a léböjtkúrákra érdemes gondolni, hanem az egyes problémákhoz tudatosan választott receptek tisztító, gyógyító hatására is.

A különböző levek kiválasztásánál két dolgot érdemes követni: legyen finom, tartalmas és segítsen az egészségügyi problémák elkerülésében, vagy a már kialakultak kezelésében. Az internet és számos könyv kitűnő recepteket tartalmaz, az egyes alapanyagok élettani hatását is bemutatva.

Mire van, tehát szükségünk a szuper juice-okhoz?

Mindenekelőtt, egy gyümölcslékészítő slow juicerre. Mi a Huromra esküszünk. Ugyan, létezik a tipikus megoldás, amit nagy áruházak polcairól könnyen beszerezhetünk, olcsó, hagyományos, jól néz ki, elvileg mindent tud. Mondjuk eleve gyanús, hogy ugyanaz a gyártó ért a porszívókhoz és a profi juice-okhoz is, de az ár a legtöbb vásárlót azonnal meggyőzi. Mi az előny az áron kívül: azonnal haza tudod vinni. Nagyjából ennyi. Mert abban a pillanatban, amikor belekóstolsz egy igazi, kifejezetten juice-olásra fejlesztett gép által elkészített lébe, tudod, hogy más terepen jársz. Más lesz az állag, más az íz, más szín, más komfort fokozat. Amit pedig nem látsz: a vitaminok, tápanyagok és az, hogy minimális szárazanyag melléktermékkel dolgozik, azaz szinte szó szerint kifacsar mindent az alapanyagból.

Míg a hagyományos gép előnye az elérhetőbb ár, addig a hátránya az, hatékonysága (lé kihozatal) jelentősen kisebb, mint a lassú préseké. A boltok polcain kapható gyümölcsprések a leveles zöldségekkel például nem nagyon boldogulnak, hangosak, a pohárban lévő gyümölcslé szétválik, ami nem a legszebb látvány. Folyamatosan darabolhatunk hozzá, mert a nagyobb adagokat nem tudják feldolgozni és nincs is akkora bemeneti nyílásuk, hogy be lehessen tenni például egy nagyobb paradicsomot. Ami pedig felteszi a pontot az i-re, hogy a hagyományos gépek működési elvéből fakadóan, hő keletkezik, mely károsítja a tápanyagokat. Összegezve tehát: lehet, hogy olcsóbb, de valójában akár szörpöt is ihatnánk otthon…

A lassú prés egy egészen más műfaj. Hurom slow juicert használva, például, akár 30-40%-kal több levet kapunk, és ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket. A pohárban az ital homogén, már ránézni is jó. A hideg préselés miatt az ízek intenzívek, az illatok varázslatosak. A lassú prések megbirkóznak leveles zöldségekkel, kifacsarják az összes levet a répából, zellerből, céklából. Működésük halk, könnyen tisztíthatók és egyes modellek már nem csak hatékonyak, de kevés helyet foglalnak a konyhapulton és akár a színüket is megválaszthatjuk. Hátrányuk, hogy magasabb áron lehet hozzájuk jutni, mindazonáltal rendszeres használat esetén az áruk biztosan megtérül, a garancia pedig akár 5-10 évig is a vásárló oldalán áll.

Érdemes tehát minden átgondolni jól, mérlegelni, hogy a rövid távú olcsó megoldás szolgál e minket jobban, vagy a hosszútávú, drágább, de profi megoldás.

www.topjuicers.hu

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/juice.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/juice-150x150.jpgNews CityÉletmódgyümölcsprés,slow juicer,topjuicers,vitalitásTalán Ön sem híve a reggeli kiadós étkezéseknek. De az is előfordulhat, hogy az állandó rohanás mellett szeretne ugyan, de nincs ideje reggelizni. Ilyenkor kiváló alternatívát jelenthet egy gyümölcsprés, és a fittséget garantáló reggeli receptek. Koncentrált energia a gyümölcsprésből Manapság egész évben könnyen elérhetőek a tápláló gyümölcsök, melyeket összeválogatva egészen különleges...