Nem csak a tuctuc és brutál metál szól egy fesztiválon, hanem pont az a szép, hogy minden zenei stílus szerelmese megtalálhatja a magának való muzsikát. A Sziget szervezői pedig olyan gondossággal állították össze az idei programot, hogy garantáltan olyanba is belekóstolsz majd és szerelembe esel, amit eddig nem is szerettél.

Ha mindig is untad az iskolai zeneórákat, ez a te helyed; ha pedig imádtad, úgyis el fogsz jönni … A színpad programját ezúttal is mindennap kórusok nyitják. Bemutatkozik a SUPERAR program, mely hátrányos helyzetű gyerekek számára biztosít ingyenes zenei oktatást, de vendégünk lesz a berlini Walhalla zum Seidlwirt, az Octovoice Énekegyüttes, az idén tízéves Kayamar Vorti Virgo Kamarakórus, valamint a szintén tízesztendős, öt nemzetközi díjjal büszkélkedő jazz-acapella együttes, a Jazzation is. Nagy öröm, hogy idén két napra újra a színpadon köszönthetjük a 2017-es évközönségkedvencét, a pécsi VoiSingers énekegyüttest.

A fesztivál hét napján hat órától bárki részese lehet az előadásoknak: a Magyar Zene Háza interaktív programja mellett a látogatók karmesterként is kipróbálhatják magukat a Sziget Symphony Orchestra és Dobszay Péter karmester segítségével. A Conduct me! program keretein belül a kifejezetten a Szigetre összeállt, fiatal szimfonikus zenekar idén is a huszonéves, lendületes karmester, Dobszay Péter vezetésével ad három koncertet. A német KLARO! legutóbbi lemezének anyagát, a szaxofonos Karolina Strassmayer szerzeményét, az Of Mystery & Beauty-t hozza, a kísérletező kedvű francia Festen csoport pedig Inside Stanley Kubrick című friss albumát mutatja be. A Bubnó Tamás alapította Szent Efrém Férfikar Wings című műsora kalandozás a világ szakrális zenéi között, az idei operaprodukciót pedig a Philipp György vezette, hivatásos énekesekből álló á la c’ARTe kamarakórus, kreatív gondolkodó együttes szolgáltatja.

Immár harmadik éve mozi is van: a CineConcertekre a francia Radiomentale két produkciója érkezik Hitchcock-filmekkel, míg egy másik estére a szintén francia NFL3 improvizációs hangszeres csoport hoz filmet. Zongorakísérettel láthatunk válogatást Hayao Miyazaki rajzfilmjeiből, amelyek zeneszerzője Joe Hisaishi, három estén pedig közel százéves magyar mozgóképeket vetítünk a Nemzeti Filmarchívum jóvoltából az ismert zeneszerző-zongorista, Darvas Ferenc és fia, Darvas Kristóf kíséretével.

Éjfélkor jazzkoncertek lesznek: érkezik Sárik Péter zongorista triójával és Berki Tamás énekessel, a Loop Doctors (Romhányi Áron és Szendőfi Péter) legutóbbi, negyedik lemezével, a Frontier Science-szel és VJ-vel. A szegedi rézfúvós csapat, a SunCity Brass könnyűzenei slágereket hoz klasszikus köntösben, de vendég lesz az idei Jazz Showcase győztese, a Nagy Emma Quintet is. Visszatér Temesvárról a két éve nagy sikert aratott JazzyBIT, továbbá bemutatkozik a fiatal, improvizációt kedvelő francia-szíriai zeneszerző-fuvolista-énekesnő, Naïssam Jalal és együttese, a Rhythms of Resistance.

forrás: sziget.hu

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/szigetfesztival_kep8-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/szigetfesztival_kep8-150x150.jpgNews CitySzínessziget 2019,Sziget FesztiválNem csak a tuctuc és brutál metál szól egy fesztiválon, hanem pont az a szép, hogy minden zenei stílus szerelmese megtalálhatja a magának való muzsikát. A Sziget szervezői pedig olyan gondossággal állították össze az idei programot, hogy garantáltan olyanba is belekóstolsz majd és szerelembe esel, amit eddig nem is...