Ne tedd magad padlóra a csapvízzel!

Akárhogy is nézzük, a víz maga az élet. Víz nélkül nem tudjuk a szervezetünk megfelelő működését biztosítani. Legyen szó a ételeink elkészítéséről, vagy egyszerűen csak a napi folyadék beviteléről, megállapíthatjuk, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű víz, alapfeltétele az életnek. Éppen ezért érdemes odafigyeljünk arra, hogy milyen mennyiségben, de főleg, milyen minőségben visszük be szerveztünkbe a tápláló, éltető folyadékot.

Már egy ideje sokat olvasni arról, hogy Magyarország területén sok helyen nem felel meg még mindig az előírásoknak az ivóvíz minősége. A 21. században nem szabadna, hogy luxus termék legyen a víz. Pedig sokszor az életünk múlhat azon, ha nem jutunk hozzá a helyes PH értékű és ásványi anyag tartalmú, jó ízű vízhez.

i_water1

Tegye fel a kezét az, aki még nem ivott “rossz” vizet. Amit nem érzett túl fertőtlenítettnek, túl savanyúnak, büdösnek, mellékízűnek. Sajnos, a mai napig vesznek le a szakemberek olyan mintákat itthon, amik az elemzések után egyértelműen mutatják, hogy az egészségre káros mennyiségben tartalmaznak mindenféle anyagokat.

A magyarországi probléma legnagyobb forrását a víz arzén tartalma jelenti. Biztos vagyok benne, hogy sokan nem tudják, hogy azok az elemek, kémiai anyagok, melyek nem megfelelő mennyiségben vannak jelen az ivóvízben, nem távoznak 100%-osan a vizelettel. A legjobb esetben is elmondható az, hogy 40%-ban a jótékony és az igen káros anyagok is felhamozódnak az emberi szervezetben és szépen becsücsülnek egy-egy szervünkre. Hogy mi ennek az utóhatása? Hát, a legtöbb esetben rák. Emellett pedig keringési problémák és idegrendszeri elváltozások.

A nitrátok és nitritek jelenléte a vízben szintén jelentős probléma. Ezek az alkotóelemek a műtrágyák használatából és a szennyvíz beszivárgásokból erednek. Ez nem mindenhol probléma, csak ott, ahol a talajvízből nyerik az ivóvizet. De vajon mennyire vagyunk képben, hogy az a csapvíz, amit otthon megiszunk, az valójában honnan is származik?!

A folyóvíz, csapvíz nem megfelelő, központi tisztítása miatt, amit megiszunk, az tele van hormonokkal is. Ez már ezer és ezer elemzésből, tanulmányból kiderült. A mai gyerekek korai, gyors érése is összefüggésbe hozható a mesterséges módon benyakalt hormonokkal. Egy olyan világban, ahol a 10 éves lányok menstruálnak, a fiúk pedig idő előtt berobbant tesztoszteron bombává válnak, nos, szükségszerű az egészségtudatos és előrelátó gondolkodás.

i_water2

Saját tapasztalat indította útnak kis magyarországi körképemet: rendszertelen menstruáció, legyengült immunrendszer, hajhullás, gyomorsav túltengés. Ezek a tünetek mégcsak le sem fedik teljesen a valóságot. A kezdő rúgást végül az általános közérzetem romlása adta. Elkezdtem komolyan górcső alá venni, hogy vajon mit rontok el, függetlenül a mérhetetlen stressztől, ami nap, mint nap ér. Tanácstalan voltam, hogy mitől érzem rosszul magam a bőrömben a harmincas éveimben.

Kis nyomozásom elején nem gondoltam volna, hogy szinte mindenért a csapvíz lesz a felelős. Mire azonban eljutottam a felismerésig, addigra totálisan padlóra fektette szervezetemet a valóság.

Egy ismerősöm ajánlotta, hogy vizsgáltassam be a csapvizemet, mert gyanús, hogy azzal “mérgezem” magam. Az eredménytől sokkot kaptam. Nem csupán a rossz vízminőséget állapították meg, hanem azt is, hogy lényegében tudatosan tömöm tele a szervezetem mindenféle kártékony anyaggal. A legtöbb gyanús elemről azt sem tudtam, hogy létezik. Pedig nap, mint nap benne volt az ételemben, a teámban, a kávémban, a vitamin pezsgőtablettáimban, a pohár vizemben. Mivel az orvosok, pontos diagnózis híjján, csak az életmódváltást tudták javasolni, úgy gondoltam, érdemes mindent akkor az alapoktól kezdeni.

Először elkezdtem víztisztító berendezéseket nézni, de olyan mérhetetlenül drágának találtam, tekintettel a beszerzést, beszerelés és a folyamatos karbantartást, hogy egy idő után áttértem az ásványvizek tucatjával való haza cipelésére. Ez a megoldás elsőre nem tűnt költségesnek, ám, amikor néhány hónap után ránéztem a kiadásaimra, láttam, hogy jelentősen megugrott az összeg, amit a bolti beszerzésekre fordítottam. Végül rátaláltam, hosszú hónapok után a kis személyre szabott megoldásomra.

Jelenleg, maximális őszinteséggel kijelenthetem, hogy nincs olyan vízzel, víztisztítással kapcsolatos anyag az interneten, amit ne olvastam volna el. Így jött szembe velem ez a cikk is, a www.topjuicers.hu oldalon, ami alapjaiban megváltoztatta az életemet. Elég szkeptikusan közelítettem a leírásban kínált termékhez, mivel az “egészségtelen” életmódom javítására, ekkor, már túl voltam megannyi csodaszeren. Napokig hezitáltam, hogy fejest ugorjak e egy akkora kiadásba, amit az I-Water jelent. Végül számoltam és rájöttem, ha megveszem az otthoni kancsót, bizalmat szavazva a leírtaknak, akkor rövid idő alatt megspórolok az ásványvíz, üdítők elhagyásával annyit, hogy a pénztárcám is jól járjon.

Először a kancsót vettem meg és csak csapvizet töltöttem bele, azt ittam mindennap. Az első hónap után mérséklődött a hajhullásom és a vitalitásom is érezhetően pozitív irányt váltott. Ez megfelelő lökést adott ahhoz, hogy beruházzak egy palackra is, ami mostmár mindennap nálam van, akárhová is megyek.

Most vagyok 3 hónapja “I-Water”-es és csodák csodájára, hosszú idő óta javult a vérképem, és nem volt egyszer sem sav túltengésem. A testi jóságok mellett menő is lettem, mert a modern dizájt kapott I-Water palackomat mindenki megcsodálja. Néha csalok. Kiveszem belőle az ásványi szűrőt és gyümölcsöt rakok bele, amit az otthoni kancsóból nyert vízzel húzok fel. A testi rossz közérzet tüneteim mérséklődek, az élet kezd visszaszállni belém. A tudat, hogy valóságosan jó minőségű vizet iszok, placebo hatással is van rám: magabiztosan mozgok végre a saját életemben, nem szorongok a valós, vélt és feltételezett betegségeim miatt.

iwater palackok - tiszta víz otthonában
www.topjuicers.hu

Hisszük vagy sem, de nagyon sok múlik azon, hogyan tartjuk karban a testünket. A tökéletes étkezés, a folyamatos edzések mitsem érnek, ha közben telerakjuk a szevezetünket a folyóvízben található mérgekkel. Én a gyógyszerektől mentes élet mellett raktam le a voksomat és azt mondom, ha valamire költök, az csakis az egészség lehet. Mert szeretnék családot, hosszú életet. Nem bánom, hogy nagyobb kiadással, de végül beruháztam a saját életminőségem javításába a www.topjuicers.hu közreműködésével.

(x)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/i_water3.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/i_water3-150x150.jpgNews CityBelföldEgészségásványvíz,I-Water,minőségi víz,vízfogyasztás,víztisztításNe tedd magad padlóra a csapvízzel! Akárhogy is nézzük, a víz maga az élet. Víz nélkül nem tudjuk a szervezetünk megfelelő működését biztosítani. Legyen szó a ételeink elkészítéséről, vagy egyszerűen csak a napi folyadék beviteléről, megállapíthatjuk, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű víz, alapfeltétele az életnek. Éppen ezért érdemes odafigyeljünk...