Szembetűnő változás, ami talán rossz érzést vált ki a magyar közönségből, hogy az idei Sziget Fesztivál már nem bővelkedik nevesebb magyar fellépőkben. Mindennek megvan az oka. Ennek is. Miután viszont kipuffogtunk magunkat, rájöhetünk, hogy ezer és ezer más program, újdonság kárpótol majd mindket ezért a veszteségért.

Ibis presents Európa Színpad

Az Európa Színpad programjának összeállításakor minden évben kiemelt szempont, hogy olyan feltörekvő zenekarokat hívjanak meg, akik hazájukon kívül még kevésbé ismertek, így a szigetes fellépésüknek köszönhetően kapnak lehetőséget a nemzetközi közönség előtti bemutatkozásra. A színpad nevétől függetlenül nem csak európai fellépőkre kell számítani. Idén is lesz ausztrál, izraeli, jordán, török, de koreai fellépőnk is az európai csapatok mellett.

Az idei év újdonsága, hogy a fesztivál első napján, augusztus 7-én a helyszín az Ibis által szervezett nemzetközi tehetségkutató döntőjének ad otthont. Az ibis új zenei programja, az ibis Music, egy teljesen új élményt nyújt és fokozott társadalmi interakciót biztosít a helyi közösséggel. Ez a 360 fokos aktiváció egy verseny, ami 44 intim mini koncertből áll, 17 ország ibis szállodáiban. A 2019-es Sziget Fesztiválon pedig  9 feltörekvő előadó koncertezik majd, és közülük kerül ki a végső győztes akit az ibis Music zeneipari szakértőkből álló zsűrije választ majd ki.

A második naptól kezdve visszatérnek a jól bevált struktúrához, a Sziget Europe Talents tehetségkutató tizenkét országból érkező győztesei az első két programsávban lépnek majd fel, őket pedig a színpad hivatalos programjaként további öt együttes követi.

A nagyszínpados headlinerek koncertjei alatt az Európa Színpad programja szünetel, így senki sem marad le az itt fellépő, csemegének számító zenekarokról. Ez az egyik olyan színpad, ahol szükséges lehet egy kis kutatómunka, hiszen névről elsőre ismeretlen, de zeneileg különlegeset, érdekeset nyújtó előadókat hívunk évről-évre. A Sziget weboldalán természetesen minden segítség adott ahhoz, hogy a látogatók kiválaszthassák leendő kedvenceiket.

A program összességét tekintve idén nincs kifejezett fókusz, így néhány világzenei előadót is hívtak, mint például a 47SOUL, Maruja Limón, La Ganga Calé, a Pipes and Pints, de akár a Jungle by Night is. Szempont volt az is, hogy kicsit rockosabbra vegyék a figurát, így a fellépők között lesz majd az Algiers, a Whispering Sons, az I Hate My Village, Bosse, a Leoniden, a Carnival Youth, The Ringo Jets, Hearts Hearts. Természetesen a hip-hop/rap stílusú fellépők sosem maradhatnak ki a programból, idén vendég lesz az olasz Coma Cose, a francia Hippocampe Fou és Lord Esperanza, a belga L’Or du Commun és az izraeli Lucille Crew.

Énekesnők is érkeznek a színpadra, itt lesz Sophie Hunger, Naaz, Celeste Buckingham és Cheap Tobacco is, de elektronikus zenei előadókból sem lesz hiány, hiszen láthatjuk Ivan Dorn-t, a Rendez-Vous-t, a koreai Idiotape-et vagy a Satellites-t. Idén több hazai zenekar került be a programba, lesz Mörk, Esti Kornél, Belau, és Mongooz and the Magnet koncert is.

forrás: sziget.hu

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/szigetfesztival_kep7-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/08/szigetfesztival_kep7-150x150.jpgNews CityKultúrasziget 2019,Sziget Fesztivál  Szembetűnő változás, ami talán rossz érzést vált ki a magyar közönségből, hogy az idei Sziget Fesztivál már nem bővelkedik nevesebb magyar fellépőkben. Mindennek megvan az oka. Ennek is. Miután viszont kipuffogtunk magunkat, rájöhetünk, hogy ezer és ezer más program, újdonság kárpótol majd mindket ezért a veszteségért. Ibis presents Európa Színpad Az...