Legtöbbünk életében előbb vagy utóbb elérkezik a perc, amikor észrevesszük a tükörben az első ősz hajszálakat, tincseket. Ilyenkor elkezdődik a harc a fehéredő hajkorona ellen: fodrász, hajfestés, aztán lenövő festék… Vagy a másik verzió, amikor hagyjuk a hajunkat, ahogy van, hiszen azt gondoljuk, hogy sziszifuszi a küzdelem. Pedig bármilyen hihetetlenül hangzik is, van megoldás: az őszülés mint az öregedési faktorok közé sorolt biológiai jelenség ugyanis visszafordítható. Még a  ráncoktól is nehezebb megszabadulni, mint az ősz hajszálaktól.

Az ősz haj éveket, évtizedeket öregít a viselője kinézetén. A bradfordi tudósok megfejtették feltérképezték az őszülés jelenségének biokémiai hátterét, és azt találták: ha a szervezetben egy bizonyos szint alá süllyed a kataláz nevű enzim szintje, akkor nem lesz, mi elbontsa a hajszálakban természetes úton felgyűlő hidrogén-peroxidot (H2O2). Ha az elnevezés esetleg valahonnan ismerős, akkor igen: ennek az anyagnak a szintetikus változatát egyebek mellett fehérítésre is használják. A természetes H2O2 hasonlóan működik. Ha nincs, mi elbontsa, akkor fehérítő hatást fejt ki a hajszálakban: megőszülünk.

Vagyis a kataláz enzim az, ami normális esetben kordában a hidrogén-peroxidot, amit vízre és oxigénre bont le.

A Catalase őszülés ellen kifejlesztett étrendkiegészítő kapszula nem tesz mást, mint visszapótolja a fent említett kataláz enzimet. A kutatók ugyanis arra is rájöttek, hogy az enzim utólagos, fokozatos pótlásával az őszülés nem csak megállítható, de szerencsére vissza is fordíható.

Amikor a Catalase-kúra során a szervezet katalázszintje újra eléri az optimumot, elkezd lebomlani a hidrogén-peroxid. A már kinőtt ősz hajszálakkal ilyenkor nincs mit tenni, de ami a nyomában nő – akár még ugyanaz a hajszál –, az már pigmenttel ellátva jelenik meg egy idő után. Ahogy nő, vagy ahogy természetes úton hullik a hajunk, netán ahogy vágatjuk, néhány hónap leforgása alatt a haj teljesen vissza tudja nyerni az eredeti színét.

Habár az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, a vizsgálatok alátámasztják a Catalase hatékonyságát. Eszerint egy 30 napos kúra után (naponta 1 kapszula, azaz 5000 nemzetközi egység katalázzal) átlagosan 7 százalékkal csökken az ősz hajszálak száma a hajtövekben. Ugyanez 60 nap alkalmazás után 23 százalékra emelkedik, 90 napos használat után pedig átlagosan 48 százalékkal, azaz csaknem a felével csökken az ősz hajszálak száma.

A Catalase-vásárlók visszajelzései alapján – mondta el a termék szakértője – a természetes színű hajszálak megjelenéséhez 5-8 hónapra van szükség, a sikeres kezelés érdekében tehát általában „5+” havi kúra ajánlott. Amikor a hajtőnél láthatóvá válik, hogy „visszatért” a korábbi hajszín, akkor a kúra abba is hagyható, hiszen ez a jele annak, hogy a kataláz enzim szintje újra optimális a szervezetben.

„Először a fejem tetején lévő hajszálakon vettem észre a változást, aztán szépen, ahogy nőtt le, láttam, hogy újra barnán fénylig a már megőszült hajszál” – írja az egyik Catalase-használó. „Három és fél hónap alatt a hajszínem visszatért a hajtövekbe” – vallja egy másik elégedett ügyfél.

Azok a használók, akik csak kisebb mértékű őszülés „ellen” vetették be a készítményt, jóval gyorsabb eredményről számoltak be: „A halántékomnál kezdtem őszülni. Egy hónap alatt teljesen rendbejött a Catalase-tól.”

Előfordulhat, hogy néhány év múlva újra szükség lesz egy háromhónapos kúrára, de ez nem törvényszerű – szögezte le a szakértő, aki arról is beszámolt, hogy nagyon jók a vásárlói visszajelzések, tömegével érkeznek hozzájuk a beszámolók és az előtte–utána fényképek. „Nagyon nagy sikere van a Catalase-nak” – jelentette ki.

Nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy a valóban hatékony készítmények ártalmatlanok is, a Catalase ebben is kivételes. A szakértő megerősítette: a Catalase teljesen mellékhatásmentes, hiszen semmit nem tartalmaz a C-vitaminon, a kataláz enzimen és a hordozóanyagon kívül.

Habár a kataláz enzim őszülés elleni alkalmazásának ötlete Amerikából származik, a Catalase termék ebben a formában csak Magyarországon van forgalomban, itthon gyártják és itthon is csomagolják – kijelenthető tehát, hogy 100%-ban magyar.

(X)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/3-1024x576.pnghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/3-150x150.pngNews CityEgészségegészséges étrendkiegészítő,kapszula,őszülésLegtöbbünk életében előbb vagy utóbb elérkezik a perc, amikor észrevesszük a tükörben az első ősz hajszálakat, tincseket. Ilyenkor elkezdődik a harc a fehéredő hajkorona ellen: fodrász, hajfestés, aztán lenövő festék... Vagy a másik verzió, amikor hagyjuk a hajunkat, ahogy van, hiszen azt gondoljuk, hogy sziszifuszi a küzdelem. Pedig bármilyen...