Az epeműködés és az emésztés természetes támogatása
Az epeműködés és az emésztés természetes támogatása magyar és nemzetközi szakirodalom alapján
Puffadás, teltségérzet, fáradtság – sokan éreznek hasonlót az étkezések után, mely később hasi fájdalmat is eredményezhet. Előfordulhat, hogy az elégtelen epeellátás miatt nem megfelelő a zsírbontás, vagy nincs jól megemésztve az étel. Mindezen negatív érzéseket, hatásokat megelőzhetjük alaposan összerágott falatokkal, kerülve a gyors, habzsoló étkezést. De az emésztésünket epesavak pótlására alkalmas, természetes összetevőkből álló étrend-kiegészítőkkel is elősegíthetjük, amely nem csupán az epekövességtől szenvedőknek vagy epehólyag eltávolító műtéten átesetteknek lehet hasznos, hanem azoknak is, akik az étkezések után a felsorolt tünetek valamelyikével találkoztak már.
Természetes epesavakkal és gyógynövényekkel támogathatjuk az emésztésünket és sokat segíthetünk, hogy megfelelő életminőséget érjünk el. Az epe(sav) ugyanis a máj által kiválasztott sűrű folyadék, amely a táplálékban található zsírokat és olajokat apró cseppekre bontja, hogy azok hozzáférhetővé váljanak az emésztőenzimek számára és jobban, gyorsabban felszívódjanak a bélből. Egyes zsíros-olajos ételek elfogyasztásánál már a rágáskor beindulhatnak azok a reflexek, melyek hatására a májban képződött és az epehólyagban tárolt epe kiürül a patkóbélbe, ezzel segítve az emésztés megindítását.

GALLMET – a természetes epeforrás (www.gallmet.hu)
Egészségtelen táplálkozásunk, nem megfelelő életmódunk, életkorunk, betegségeink, epeműtétünk miatt epesavhiány léphet fel, amelyet pótolni kell, különben életminőségi problémáink alakulhatnak ki. A két GALLMET termék, a GALLMET-M és a GALLMET-N hasonló mennyiségben epesavakat tartalmaznak.. A GALLMET-M természetes epesavak mellett gyógynövényeket is tartalmazó, bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula, amely az emésztést és az epeműködést támogatja. Összetevői között, csakúgy, mint a másik terméknél megtalálhatjuk a marhaepét, de ez a készítmény különböző szárított gyógynövényekkel is gazdagodott, amelyek az epesav hatását egészítik ki, mint például a mentalevél, a pemetefű, a fehérmályva gyökér, az édesgyökér és az édeskömény.
A borsmenta egy igen sokrétű, görcsoldó és antibakteriális hatású gyógynövény, amely emésztési zavarokban, puffadás esetén, valamint az epehólyag és az epevezeték gyulladásos betegségeinek kezelésére is alkalmazható. Az orvosi pemetefű az emésztőmirigyek működésére hat serkentőleg, sőt akár a teltségérzettel járó emésztési panaszok, epebántalmak, epepangás ellen is bevethető. A fehérmályva gyökér pektintartalmának köszönhetően méregtelenítő, béltisztító hatással bír, de remek védelmet nyújt a bélfalak számára is síkosítva, zselé réteget képezve rajtuk. Enyhítheti a gyomorfekély, az irritábilis bél szindróma (IBS), a fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa), valamint a Crohn-betegség panaszait is. A népi gyógyászat az édesgyökérből készült főzeteket úgy tartja számon, mint természetes gyógymódot a szervezetben fellépő gyulladások és gyomorbántalmak kezelésére. Emellett különösen ajánlják vese- és epekő kezelésekor. Az édesköményt elsősorban a kisgyerekes édesanyák használják, elősegíti a bélgázok távozását, hashajtó teakeverékekhez is adják, hogy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket.
Mind a két GALLMET termék az Országos Élelmiszertudományi Intézet regisztrációjával, mint étrend kiegészítő készítmény került forgalomba 2012-ben, a következő javallatokkal: „A borsmenta szerepet játszik a puffadás csökkentésében, a fehér mályvával együtt hozzájárul a gyomor- és bélrendszer normál működéséhez. Az orvosi pemetefű segíti a béltraktus ellazulását, hozzájárul az egészséges emésztéshez, a máj és az epe normál működéséhez. Az édesgyökér támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. Az édeskömény hozzájárul az egészséges emésztéshez.”
A két készítmény hatékonysága egyéni állapottól, érzékenységtől és reagálástól is függ. A vásárlói visszajelzések mind a GALLMET-M, mind pedig a GALLMET-N termékkel kapcsolatban rendkívül pozitívek, azok jótékony hatásáról, a panaszok enyhüléséről, illetve megszűnéséről számolnak be.

Az epesavak jelentős szerepe
Az epesavak jelentős szerepet töltenek be az emésztésben, az emésztőrendszer szerveinek működésében, a zsírok emésztésében, a stresszes életmód okozta emésztési problémák enyhítésében és a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K vitamin) felszívódásában is. A kívülről bevitt epesavakkal természetes módon csökkenthető a szervezetben felgyülemlett, felesleges koleszterin. De meghatározó a szerepe az egészség megőrzésében, a szervezet fiziko-kémiai védekezésében. A baktérium- és vírusölő képességének köszönhetően jelentős szerepet játszik a herpesz vírus, a candida fertőzés és a pikkelysömör kezelésében.
Emellett részt vesz az epekövesség megelőzésében, a kialakult epekő tüneteinek enyhítésében.
Azonban ne felejtsük el, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Bármilyen egészségügyi probléma esetén keresse fel a kezelő orvosát!
(X)
https://citynews.hu/2019/05/03/az-epemukodes-es-az-emesztes-termeszetes-tamogatasa/https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/epeholyag-1024x576.jpeghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/epeholyag-150x150.jpegEgészségepe,epeműködés,természetes étrendkiegészítőAz epeműködés és az emésztés természetes támogatása magyar és nemzetközi szakirodalom alapján Puffadás, teltségérzet, fáradtság – sokan éreznek hasonlót az étkezések után, mely később hasi fájdalmat is eredményezhet. Előfordulhat, hogy az elégtelen epeellátás miatt nem megfelelő a zsírbontás, vagy nincs jól megemésztve az étel. Mindezen negatív érzéseket, hatásokat megelőzhetjük alaposan összerágott...News CityCity Newsszerkesztoseg@citynews.huAdministratorCitynews
Vélemény, hozzászólás?