Tüneteink, betegségeink sok esetben rendkívül változatos képet mutatnak: a nyugati orvoslásban alkalmazott kezelési módszerek pedig gyakran újabb betegséget idéznek elő, a háttérben rejlő kiváltó okok viszont megoldatlanul maradnak. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) az embert holisztikusan, komplexen szemléli, a tünetek helyett az okokat keresi. Bizonyított, hogy a hagyományos kínai orvoslás diagnosztikai módszereivel pontosabban lehet a test jelenlegi állapotát feltérképezni, jóval korábban, még a kínzó panaszok megjelenése előtt feltárhatók a szervezetben lévő esetleges blokkok, kimutatható egyes szervek alul működése, vagy épp a túlműködése.

A holisztikus szemlélet szerint az ember maga egy egész, amelyben test, lélek és szellem összhangban van. Nem csupán a betegségre koncentrál, hanem a betegséget előidéző okok helyreállítására és az egészséges állapot fenntartására. Ugyanakkor hangsúlyt fektet a megelőzésre is. A HKO-nak öt alappillére van a gyógyítás terén: az akupunktúra, a gyógynövényes terápia, a masszázs, a helyes légzés és a helyes táplálkozás.

A leggyakoribb megbetegedésekre is hatásos terápiákat nyújt

A Hagyományos Kínai Orvoslás könnyen és eredményesen gyógyítja az úgynevezett gyakori betegséget, mint reflux, haspuffadás. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezen tünetek mögött lehetnek komolyabb okok is, amelyekről csak később, akár több éve fennálló panaszok után derül ki, hogy azok inzulinrezisztencia (IRS), Colitis ulcerusa és egyéb bélgyulladásos problémákká alakultak át, és azok okozzák a tüneteket. Egyre gyakoribbak az antibiotikumok által tönkretett bélflóra problémák is, mint pl. a hisztamin-intolerancia. A kiváltó okok kezelésével a HKO eredményesen szünteti meg puffadással, egyéb hasi diszkomfortérzettel járó tüneteket is.

Hagyományos kínai orvosi vizsgálat a Medical Healing Point-nál
Hagyományos kínai orvosi vizsgálat a Medical Healing Point-nál

Napjaikban számos nő küzd meddőséggel, endometriózissal, policisztás ovárium szindrómával (PCOS), amelyek jelentősen lecsökkentik a gyermekáldás esélyét. Ezek hátterében gyakran áll vérszegénység, vagy a hormonális rendszer egyensúlyának felborulása, mint kiváltó ok. A háttérben húzódó valódi okok, a problémák gyökerének feltérképezése után, a különféle kezelések és terápiák segítségével visszaállítható a szervezet természetes egyensúlya. Az ismét egységessé vált harmóniával elkerülhetők a különböző invazív beavatkozások, műtétek, sőt a betegségek kiújulása is. Az akupunktúra igen hatékony módszer, amellyel jelentősen növelhető a teherbe esések aránya.

Medical Healing Point
Medical Healing Point

 

A HKO sokak által ismerten és elismerten képes kezelni a különböző mozgásszervi problémákat is. Egészségközpontunkban egyedülállóan, a nyugati orvoslás vívmányait felhasználva alkalmazzuk a kifejezetten orvosi kezelésekre (is) kifejlesztett rezgésterápiás (Power Plate) gépeket. A gyógytornász felügyelete alatt, személyre szabottan zajló terápia hatékonyan alkalmazható izomsorvadás, csontritkulás estén is, ugyanakkor alkalmazható szülés utáni rehabilitációban vagy súlyosabb idegrendszeri betegségek, például idegbénulás, szklerózis multiplex kezelésében.

Nagyon sok betegség gyógyításának, illetve megelőzésének az alapja az immunrendszer megerősítése, amit nagyon jó hatásfokkal végez a hagyományos kínai orvoslás. Például a migrén, a különböző ízületi fájdalmak, a reuma, a lumbágó, de az allergia, az asztma, a depresszió, és egyes menstruációs rendellenességek vagy szexuális funkciózavarok kezelése eredményes az akupunktúrával. Egy agyvérzés után visszamaradt bénulásnál, de a vírusos eredetű arcidegbénulásoknál is eredményesebbek a hagyományos keleti eljárások. Krónikus, vagy hosszabb ideje fennálló betegségek kezelésénél akár 10-20-30 alkalmas kúrára is szükség lehet.

A Medical Healing Point recepciója
A Medical Healing Point recepciója

Egyre inkább elterjedtnek számítanak azok a nézetek, miszerint a betegségek kiváltó okai az emberben lejátszódó kedvezőtlen pszichés, lelki folyamatok. Ezeknek a lelki tényezőknek döntő szerepük van az egyén sorsának, egészségének alakulásában. Az ember mentális egészsége tehát a hosszú távú, tartós egészség kulcsa. Egy tünet oka mindig a tudatban, a gondolkodásban keresendő. Egészségközpontunkban különféle terápiák segítségével gyorsítjuk fel a gyógyulás, rehabilitáció folyamatát.

A HKO a különböző gyógymódokat, kezeléseket, terápiákat egymás mellett, komplexen alkalmazza, hiszen azok felerősítik, kiegészítik egymás hatását. A sokszor hosszú évek óta fennálló állapotok, tünetek, betegségek a megfelelő terápiák együttes alkalmazásával, rövid, akár néhány hónapos gyógyulási idő alatt megszűnnek.

(X)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/Gyógytorna-768x1024.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/05/Gyógytorna-150x150.jpgNews CityEgészségegészség,gyógymód,kínai orvoslásTüneteink, betegségeink sok esetben rendkívül változatos képet mutatnak: a nyugati orvoslásban alkalmazott kezelési módszerek pedig gyakran újabb betegséget idéznek elő, a háttérben rejlő kiváltó okok viszont megoldatlanul maradnak. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) az embert holisztikusan, komplexen szemléli, a tünetek helyett az okokat keresi. Bizonyított, hogy a hagyományos kínai...