Nincs olyan magyar jazz szerető, vagy Jazzpiknik törzsvendég, akinek ne jutna a fesztiválról azonnal eszébe Fábián Juli. Az énekesnő tragikus halála a mai napig óriási fájdalom és hatalmas űr a zenei életben. A Jazzpiknik alapítói tavaly, 2018-ban Fábián Julinak dedikálták a fesztivál, rá emlékeztek.

 

2019-ben, immár 8. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 01-03. között. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője a Paloznaki Önkormányzat. A rendezvény a Veszprémfeszttel kooperációban kerül megrendezésre. Valde Orsolya a piknik egyik ötletgazdája, alapítója  – a másik Homola Szabolcs- tavaly nyilatkozta, hogy amikor legelőször meghallotta Fábián Juli hangját a rádióban elhatározta, hogy mindenképpen meghívja Paloznakra. Juli 2013-ban már fellépet a Piknik kicsi színpadán és onnantól teljesen össze is forrt a rendezvény az énekesnővel, sőt, még a Piknik himnuszát is ő énekelte fel.

 

Mindenki köszönetet mond a sorsnak, hogy együtt tudtak dolgozni Julival, úgy fogalmaznak, hogy csodálatos volt minden vele együtt töltött perc. Fábián Juli első, 2013-as fellépésekor, a környező falakon is ültek, akkora volt az érdeklődés, mint korábban egy előadó kapcsán sem. Ez az első koncert annyira meghatározó volt, hogy az egész piknik sorsát megpecsételte. Innentől már csak felfelé volt. Csak előre. Évről évre nőtt az érdeklődés a fesztivál iránt. A tavalyi adatok szerint 2018-ban már 18 ezer ember fordult meg a 3 napos Paloznaki Jazzpikniken.

 

Juli szerepe a kezdettől fogva fontos volt a piknik életében, személyisége és energiája része volt és marad a fesztiválnak. 

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/03/fabian_juli_jazzpiknik-1024x621.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2019/03/fabian_juli_jazzpiknik-150x150.jpgNews CityBelföldUncategorizedFábián Juli,jazzpiknik,PaloznakNincs olyan magyar jazz szerető, vagy Jazzpiknik törzsvendég, akinek ne jutna a fesztiválról azonnal eszébe Fábián Juli. Az énekesnő tragikus halála a mai napig óriási fájdalom és hatalmas űr a zenei életben. A Jazzpiknik alapítói tavaly, 2018-ban Fábián Julinak dedikálták a fesztivál, rá emlékeztek.   2019-ben, immár 8. alkalommal kerül megrendezésre...