Rengeteg filmet és mesét adnak a tv-ben karácsonykor, amelyek nélkül már nem is lenne ugyanaz az ünnep. Ha erre gondolunk mindenkinek eszébe jut kapásból 3 film, ami kéz a kézben jár a szezonnal. Unjuk őket, mégis évről – évre megnézzük. Kezeket fel, akinek meglepetést okoz az első három hely!

Reszkessetek betörők!
Mert Kevin nélkül nincs karácsony! Ez minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi filmje. Az elsőt négy további folytatás követte. A család összetartó erejéről, a karácsony különleges varázsáról és Kevin talpraesettségéről szól a film, amint megvédi az egész házat két elfuserált betörőtől, akik az életére törnek, végül természetesen pórul járnak.

Igazából szerelem
A történet mozgatórugója a szerelem: legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen. A színészek között hatalmas nevek vannak, szóval már ezért megéri megnézni. Vigyázat: függőséget okoz!

Holiday
Két fiatal nő, két összetört szív. Az egyik reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. A másik nő munkamániás és rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat, otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul. Már csak Jude Law miatt is kellemes karácsonyi film ez!

Bridget Jones naplója
Bridget Jones-t, a harmadik X-en is túl, a legmeghittebb viszony egy üveg borhoz köti. Reménytelenül szerelmes főnökébe, Daniel Cleaverbe és rokonai unos-untalan azokkal a témákkal zaklatják, amelyek minden szingli rémálmai: házasság, család és gyerekek. A magát kövérnek tartó Bridget az igazi szerelmet keresi három jó barátja és naplója segítségével. Nem egy tipikus karácsonyi film, ám sok jelenet van benne, ami miatt szinte minden nőnek kötelező az ünnepekkor is megnézni!

Polar Expressz
Főhősünk egy igazi bátor tízéves, aki már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje. Egy éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pedig pöfögve megindul apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

Ez az animációs film nem csak a gyerekeknek szól! A karácsony szellemét idézi fel és igen tanulságos lehet a felnőttek számára is.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/12/photo-1515089836358-4c06e3b50c80.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/12/photo-1515089836358-4c06e3b50c80-150x150.jpgNews CitySzínesfilmek,karácsony,kikapcsolódásRengeteg filmet és mesét adnak a tv-ben karácsonykor, amelyek nélkül már nem is lenne ugyanaz az ünnep. Ha erre gondolunk mindenkinek eszébe jut kapásból 3 film, ami kéz a kézben jár a szezonnal. Unjuk őket, mégis évről – évre megnézzük. Kezeket fel, akinek meglepetést okoz az első három hely! Reszkessetek...