Az emberek már az írás feltalálása óta írnak a szexről. Legjobb példa erre a hindu kultúrkörből származó Kámaszútra, amely a történészek szerint valamikor Kr. e. 400 és Kr. u. 200 között keletkezett Indiában. Ez, ugyan nem egy útmutató, ám hasznos információkat ad az olvasóknak, többek között, a különféle testhelyzetek variálásáról.

Az első rossz tanács a történelemből az, hogy csak és kizárólag a misszionárius póz természetes.
A 13. században Albertus Magnus (avagy Nagy Szent Albert) német filozófus-teológus is leírta véleményét a különféle pózokról – az ő hozzáállása jóval kevésbé volt modern szemléletű a Kámaszútra szerzőjéhez, Vátszjájána hindu filozófushoz képest. Albert korának nagy egyházifjai közé tartozott, így nem meglepő, hogy konzervatív nézeteket is képviselt a témában. Szerinte, kizárólag a misszionárius pozíció tekinthető „természetesnek”, és minden egyéb testhelyzet helytelen viselkedésnek minősül. A teológus felsorolja a szexuális pozíciókat a legerkölcsösebbtől a legromlottabbig, melyből utóbbi az, amelyet csupán „tergo” névvel illet, ami „hátulról” történő behatolás megfelelője. Érdekes lenne megtudni, hogy vajon tapasztalataira támaszkodott-e a lista készítése során.

Tilos a kézimunka!
1680-ban került kiadásra a francia Michel Millot által jegyzett „A lányok iskolája” című mű. Ebben az érdeklődő olvasó megismerkedik egy Katalin nevű elbűvölő szűzzel, és társával, Rogerrel, akinek a jelek szerint leghőbb vágya „megbecsteleníteni” a lányt. A könyvnek elég szókimondó nyelvezete van, mégis érdekes tény, hogy a kézzel végzett kielégítést nem pártolja: „Nem ajánlanám egyetlen nőnek sem, hogy kínozza a férfit kezével, mivel rendelkezik alkalmasabb hellyel is, ahová befogadhatja és juttathatja szerszámát.”. Millot emellett szót ejt a táplálkozásról is: Katalin és Roger párbeszédéből kiderül, hogy szexet követően a pisztácia „a legjobb erősítő a világon”.

Egyél és ne kalandozz el!
James Ashton „szakértő” által 1861-ben New Yorkban kiadott „A természet könyve” című útmutató szintén tartalmaz étkezéssel kapcsolatos tanácsokat. Ashton azt javasolja, limababot, paradicsomot, hagymát és spárgát keressünk az üzletek polcain – ezeket tartja ugyanis a legjobb afrodiziákumoknak, amelyek teljesítménynövelő hatással vannak a hálószobában. Megnevezi továbbá a kagylókat, illetve „bármilyen tengeri halat, és teknőst”, mint olyan ételeket, amelyek „kiszámítható módon stimulálják a nemi szerveket”, hiszen foszfort tartalmaznak. „A természet könyve” filozófiai útmutatással is ellátja az olvasót, például az egészséges utódok nemzését illetően. Ashton szerint érdemes koncentrálni szex közben, mivel „amikor a férfi ezt az aktust végzi, ha gondolatai elkalandoznak, a termék gyenge lesz, és ha felesége teherbe esik, az utód alsóbbrendű lesz”.

A maszturbálás rossz, értem?!
A viktoriánus Angliából is származik nem kevés rossz tanács. Ezek közül a leggyakoribb az, hogy a férfiak maszturbációja káros hatású. Némely műben azt ajánlják, az ember kerüljön bizonyos ételeket, hogy ne érezze a szégyenletes tett szükségét (ezek közé tartozik a mustár, a bor, illetve a sör), Henry Hanchett útmutatója szerint már az élet egészen korai szakaszában óvni kell a fiúkat a kísértéstől. Tanácsai között szerepel, hogy a szülők fárasszák ki gyermekeiket egy egész napos vad játékban, hogy azok túl fáradtak legyenek lefekvés előtt maszturbálni. De miért csak a fiúk számára léteznek ezek a tanácsok? Egyszerű. Hanchett szerint a lányoknak „alacsony, szinte nem létező a szexuális vágyuk, így csupán az igazán tébolyodott nők engednek a maszturbáció kísértésének”.

A jó házasság titka a teljes elszeparáltság
A 20. század elején sem változtak sokat a szexuális tanácsok és szokások. A házastársaknak nem szabad egy ágyban aludniuk, ha forró házaséletet szeretnének. Ez a tanács egy 1902-es, „Amit egy feleségnek tudnia érdemes” című műben is megjelent. A könyv szerint: „Az angol háztartások ama szokása, hogy mindkettőnek van egy szobája, amely kimondottan a sajátja, a mi szabadságszerető természetünk számára talán hideg szokásnak tűnhet, de nem jobb ez akkor, amikor a megfelelő önuralom nehéznek tűnik, mint a szabadság, amely megszokássá degradálódik?”. Hozzáteszi: „Igaz, e két szoba között az ajtó ritkán jó, ha zárva van, de a tény, hogy két szoba van, mentesít sok kísértéstől, és megakadályozza a megszokást, amely a házas életben is megelégedést szül.”. A könyv emellett azt is tanácsolja, a nők kizárólag akkor közösüljenek, ha gyermeket akarnak.

Az a mocskos síkosító. Le vele!
A tippek 15 évvel később sem lettek jobbak, amikor a szexuális felvilágosítás úttörője, Walter Gallichan brit író 1917-ben kiadta „A házasság pszichológiája” című írását. A könyv egyik fő üzenete továbbra is az, hogy a maszturbáció betegségeket és mentális zavarokat okoz, és ezek idővel „a társadalom pusztulásához” vezetnek. A társadalom ettől a szörnyű fenyegetéstől úgy védhető meg, ha a szülők megfelelően nevelik gyermekeiket, beleértve a „nem stimuláló étrendet” és a „racionális ruházatot”.
Két évvel később, 1919-ben H.W. Long amerikai orvos „Épelméjű nemi élet és épelméjű nemi életmód” című könyvében azt tanácsolta, sohase használjunk síkosítót. Ezek bármilyen alkalmazása „mocskos” – a szerző szerint a nemi szervek síkosabbá tétele „olyan, mintha bezsíroznánk a szájat, hogy az étel könnyen lecsússzon”.

Súrold a padlót asszony, akkor majd nem akarsz szexelni!
Mindenképp meg kell említeni az „Ann Landers beszél a tinikkel a szexről” című 1963-as könyvet. A szerző szerint „a házimunka, különösen a padló súrolása nem csupán jót tesz a női alaknak, de a lélek számára is jó. És segít tompítani a szexuális étvágyadat.”.
Landers a fiúknak is ad tanácsokat a kísértés legyőzésére: „Ne ücsörögj és olvass olyan szemetet, amely feltüzeli fantáziádat és szexuálisan stimulál! Csatornázd energiáidat konstruktív tevékenységekbe! Menj ki [amerikai] focizni, kosarazni vagy baseballozni! Teniszezz, golfozz, pingpongozz, focizz vagy kézilabdázz! Fejleszd úszásodat, mosd le az autót, fesd ki a garázst, gyakorolj a harsonán, építs hajót, csináld meg a leckédet, nyírd le a füvet, takarítsd ki a padlást!” – vagyis a fiúk csináljanak bármit, csak ne szexeljenek.

Forrás: Múlt-kor

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/12/photo-1528475422887-f47817e10712.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/12/photo-1528475422887-f47817e10712-150x150.jpgNews CityNagyvilágszex,tanácsok,történelemAz emberek már az írás feltalálása óta írnak a szexről. Legjobb példa erre a hindu kultúrkörből származó Kámaszútra, amely a történészek szerint valamikor Kr. e. 400 és Kr. u. 200 között keletkezett Indiában. Ez, ugyan nem egy útmutató, ám hasznos információkat ad az olvasóknak, többek között, a különféle testhelyzetek...