Hiába a kemény edzés, ha karácsony tájékán jönnek az ízletesebbnél ízletesebb falatok. Egy jó test, kiegyensúlyozott lélekkel jár. Minden adott, hogy te is jól érezd magad a bőrödben, segítsd hát magad rendszeres mozgással! Az alábbiakban olyan, télen is kényelmes sportokat gyűjtöttünk csokorba, amelyek nem csak rengeteg kalóriától szabadítanak meg, de még szórakoztatók is.

SQUASH
Más néven fallabda. A teniszhez hasonlóan ütőkkel és gumilabdával, erre a célra kialakított teremben játszott sport. Többnyire két emberes móka, de van mikor négyen is eltudjátok foglalni a pályákat. Amellett, hogy rendkívül megmozgatja az összes izmodat, remek szórakoztatást nyújt. Leginkább a váll, hát és kari izmok fejlesztésére alkalmas.

ZUMBA
A zumba könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, arról nem is beszélve, hogy egy erős fitnesz program is egyben. A mozdulatok különböző táncok lépéseiből, valamint aerobik elemekből állnak. Nem véletlen, hogy ez a sportolási forma, inkább a táncoslábúak kedvence, ugyan is rengeteg alaplépést tartalmaz olyan különböző táncstílusokból, mint például : salsa, cumbia, calypso, hastánc, stb…
A zumba elképesztően sok kalóriát éget el úgy, hogy közben egy hatalmasat táncolhatsz. Az egész testet megdolgozza.

ÚSZÁS
Minden mennyiségben ajánlott, korosztálytól függetlenül! Minden izmodat karbantartja, emellett mégis kíméli az ízületeket. Ez az egyik legjobb módszer az anyagcsere fokozására és a kalóriaégetésre. Hatalmas előnye, hogy nem csak nyáron, de télen is végezhető, és az elért eredmény csak a saját kitartásodon múlik. Ha hezitálsz, jó, ha tudod, hogy az úszás fejleszti az állóképességet és növeli a mozgékonyságot. Előnye, hogy ez az egyetlen sport, ami szabályozza a levegővételed így emiatt a légző szervedet is fejleszti. Óránként 500-700 kalória elégetése azért neked sem mindegy, ugye?!

Szező: MZs

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/11/K_EPA20170728022-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/11/K_EPA20170728022-150x150.jpgNews CityÉletmódsport,zsírégetésHiába a kemény edzés, ha karácsony tájékán jönnek az ízletesebbnél ízletesebb falatok. Egy jó test, kiegyensúlyozott lélekkel jár. Minden adott, hogy te is jól érezd magad a bőrödben, segítsd hát magad rendszeres mozgással! Az alábbiakban olyan, télen is kényelmes sportokat gyűjtöttünk csokorba, amelyek nem csak rengeteg kalóriától szabadítanak meg,...