Itt van az ősz, itt van újra. Ám nem kell csüggedni a hűvös idő miatt, ugyanis rengeteg program akad, ahol kellemes hőmérséklet van. Elő a fürdőruhákkal, mert a gyógyfürdők egész évben nyitva tartják kapuikat. Ráadásul nem csak szórakozás szempontjából érdemes ellátogatni ezekre a helyekre, hanem a termálvizek gyógyító hatása miatt is.

De hol vannak a legjobb fürdők?

 

Gyulai Várfürdő:                                Békés megye, 5700, Gyula, Várkert u. 2.

Minden évszakban nyitva van a látogatók előtt. Fiataloknak és időseknek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújthat. Több medence, több hőfokú gyógyvízzel üzemel. Épült hozzá egy AquaPalota, ami felhőtlen szórakozást biztosít mindenkinek, aki nem csak pihenni szeretne. Van itt többek között baba- és gyerekmedence, két vízágyú, kalózhajó csúszda, rekreációs úszómedence, élmény medencék, masszázslehetőségek, ugrómedence, gejzírek és csúszdák is.

Agárdi Gógy- és Termálfürdő:    Fejér megye, 2484, Gárdony, Fürdő tér 1.

Beltéri és kültéri medencékkel is rendelkezik, ahova mehetnek a gyógyulni és kikapcsolódni vágyók. A csodálatos környezetben kiváló minőségű gyógykezelések várnak a látogatókra. A fürdőzés mellett sport és beauty szolgáltatások is vannak. A felújított szauna világban bárki méregteleníthet, aki bírja a forróságot. Itt a képzett szauna-mesterek igazítják el az embert a finn szaunák, gőzkabinok, infra kabinok, levendulakabinok és a szabadban lévő pezsgőfürdő között.

Cserkeszőlő Fürdő:                          Jász-Nagykun-Szolnok megye, 5465, Cserkeszőlő, Fürdő u. 25.

A fürdő jódos-brómos gyógyvízzel van feltöltve és 2010-ben új épületrésszel is kibővült. Itt csúszdák, minigolf, strandröplabda és strandfoci is megtalálható, így azok is élvezhetik az ittlétet, akik nem punnyadni szeretnének. A fedett részben mediterrán hangulatot idéznek a növények és a díszlet. A vendégek egyaránt kipróbálhatják a gyógyvízes-, élmény- és gyerekmedencéket is.

A legtöbben mégis a 2300 méterről feltörő, közel 82°C-os gyógyvíz miatt látogatnak ide, mely rengeteg panaszra nyújt kezelést.

Miskolctapolca Barlangfürdő:      Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3519, Miskolc, Pazár István stny. 1.

Egész évben üzemel a hely, lenyűgöző és csodálatos hangulatával és kialakításával magával ragadja az embert. A barlangban meghatározott időközönként elindul a forgósodrás, és körbe viszi a fürdőzőket, valamint beindul a jacuzzi is. Aki meleg vízre számít az csalódni fog, ugyanis inkább langyos már-már hidegebb vízben fürdőzhetnek az ide betérők, viszont a szauna és gőzkamra részen felmelegedhet az ember. Az Európában is egyedülálló barlangfürdő színes fényjátékával teszi még érdekesebbé a fürdőzést. A medencék közötti átjárók könnyen megközelíthetővé teszik egymást.

Hungarospa Hajdúszoboszló:      Hajdú-Bihar megye, 4200, Hajdúszoboszló, Szent István park 1.

Európa legnagyobb fürdőkoplexuma, mely gyógyfürdőt, strandot, aquaparkot, uszodát és fedett élményfürdőt is magába foglal.

  • Gyógyfürdő: Egész évben üzemel, a csarnok 3 gyógyvizes medencéje mellett 4 nyitott látványmedencével is rendelkezik. T9bb mint 40 féle gyógykezelést vehetnek igénybe az ide jövők orvosi felügyelet mellett természetesen. A 4 nyitott gyógyvizes medencében különböző attrakciók segítségével üdülhetnek a fürdőzők.
  • Aqua Palace: 20 medence ad exkluzív élményt, melyek különböző korokat és helyszíneket idéznek meg. Ilyen a trópusi medence, jégbarlang fürdő, mozi fürdő, Pávai termálfürdő, Római fürdő, tengeri fürdő és a barlangfürdő. A medencékben különböző élményelemek vannak, mint például vízsugár masszázsok, dögönyözők, buzgárok, sodrófolyó és pezsgőágy. Aki szeret tartalmasan fürdőzni, az kipróbálhatja a családi- és óriáscsúszdát is.

A vízpalota közvetlen összeköttetésben van a gyógyfürdővel és a stranddal, de az átlépéshez külön belépőjegyet kell venni.

Aki bírja a gyűrődést annak akad itt egy kis lábvizes medence, ahol nagyobb köveken kell átmenni, így gyógyítva az ortopéd betegségeket. De ez a víz, nagyon-nagyon hideg!

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/11/baths-1137059_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/11/baths-1137059_960_720-150x150.jpgNews CityBelföldgyógyfürdő,kikapcsolódás,őszItt van az ősz, itt van újra. Ám nem kell csüggedni a hűvös idő miatt, ugyanis rengeteg program akad, ahol kellemes hőmérséklet van. Elő a fürdőruhákkal, mert a gyógyfürdők egész évben nyitva tartják kapuikat. Ráadásul nem csak szórakozás szempontjából érdemes ellátogatni ezekre a helyekre, hanem a termálvizek gyógyító hatása...