A te kutyusod is rengeteg cuki dolgot művel? Gyakran mosolyogsz vagy nevetsz rajta?  Talán eszedbe se jutna, de lehet, hogy egy súlyos problémát próbál veled közölni szeretett házi kedvenced.
Íme, néhány dolog, amit, ha a kutyád csinál, akkor mindenképp érdemes őt figyelni vagy orvoshoz vinni.

  1. Kergeti a Farkát

Ha a kutyád rendszeresen kergeti a farkát, az nem a kedvenc hobbijára utaló jel. Ugyanis, ha naponta többször is csinálja, sőt szinte a megszállottja lett ennek a szórakoztatásnak, akkor bizony irány a doki, mert, ha a kutyánk a farkát rendszeresen kergeti, vagy harapdálja, az lehet allergia vagy mirigyprobléma is.

 

  1. Falhoz nyomja a fejét
    Igen, valóban édesnek tűnhet ebben a pozícióban kedvencünk, de valójában nem is olyan szórakoztató, legalábbis neki nem. Ez a póz valójában „headpressing”, vagyis máj betegségre vagy agyi problémára is utalhat. Ezen kívül jelezhet gyulladást, vagy fejsérülést is. Semmiképpen ne hanyagold!

 

  1. Oldalra fordítja, rázza a fejét

Az egyik legcukibb szokásuk, mikor félrefordítják a fejüket. Ez tűnhet úgy, mintha nem igazán értené, hogy mit akarsz, de sokan feltételezik ettől a „pozíciótól”, hogy a kis kedvenc így koncentrál. Baj akkor van, ha nem csak néha csinálja, hanem állandóan, esetleg még úgy is közlekedik, mert akkor az fülproblémákra vagy idegrendszeri rendellenességre utalhat.

 

  1. Túl gyorsan lélegzik, zihál
    Ha csak nem egy hosszú séta, vagy futás után vagyok, akkor egyáltalán nem normális, ha zihálva veszi a levegőt. Egy kutya normális helyzetben 15-20szor vesz levegőt kb. 1 perc alatt. Ennél magasabb számban vett levegővétel allergiára, vagy tüdőbetegségre utal.

Ha szeretnél jó gazdi lenni, akkor figyelj oda házi kedvenced viselkedésére, ugyan is, ha baj van, ő egyértelműen jelezi neked. Vedd észre a jeleket!

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/pet-423398_1920-1024x669.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/pet-423398_1920-150x150.jpgNews CityÉletmódbaj,házi kedvenc,kutyaA te kutyusod is rengeteg cuki dolgot művel? Gyakran mosolyogsz vagy nevetsz rajta?  Talán eszedbe se jutna, de lehet, hogy egy súlyos problémát próbál veled közölni szeretett házi kedvenced. Íme, néhány dolog, amit, ha a kutyád csinál, akkor mindenképp érdemes őt figyelni vagy orvoshoz vinni. Kergeti a Farkát Ha a kutyád rendszeresen...