Ősszel a természet igen színessé válik. A fák levelei gyönyörű színekben pompáznak, kellemesen simogató a napsütés. Ilyenkor kell kihasználni az időt és felkerekedni. Amire számíthatunk: színtiszta lélekgyógyítás, kellemes séták és programlehetőségek.

Irány Dobogókő!
Pest megye és Komárom- Esztergom határán, a Dunakanyar szívében található Dobogókő. A Visegrádi-hegység és a Dunakanyar legmagasabb pontjáról kapta nevét. Számtalan program és kikapcsolódás várja az odatévedőket. Dobogókő klimatikus gyógyüdülőhely. Síközpontok, zarándokhelyek és rengeteg meditációra alkalmas útvonalat lelünk fel itt, nem mellesleg megfeledkezve arról, hogy ez az egyik legszebb kilátást nyújtó hely.
Rengeteg túrázásra alkalmas helyeket találhatunk meg a környezetében:
– Rám- szakadék
– Turul körút ( Thirring- szikla)
– Zsivány szikla
– Vadálló-kövek.

Tengerszem a feledhetetlen látványért!
Tengerszem, Sárospatak közvetlen közelében helyezkedik el, 324 méter magasban, a Megyer- hegyen.  Ez a természeti csoda egy 15. századi kőfejtő bánya volt, amelyben összegyűlt az esővíz.  Kirándulásra remek hely, és az országban szinte egyedülálló természeti jelenség.  Ha nem elégszünk meg csak a kirándulással, akkor érdemes ellátogatni a környező kis falvakba, Sárospatak városába, Sátoraljaújhelyre is, mert számos nevezetességeket tartogatnak az érdeklődőknek.

Ártelek világa – A Gemenci erdő
A Gemenci – erdő különlegességét a víz közelségének, növényzetének és állatvilágának köszönheti. Gemenc az egyik legismertebb védett terület 1977 óta, többek között Európa legnagyobb ártéri erdeje is.  Itt láthatjuk igazán a Duna természetfeletti erejét.  Állatvilága is gazdag. Gímszarvasok, vaddisznók, valamint őzek sokaságát meglehet itt megtalálni, de a nagyvadak mellett rengeteg apró cukiság is van, mint például a borz, róka, nyuszt, mókus és a vidra. Ha pedig még ez sem elég, akkor gyönyörködhetünk az itt élő madárkolóniákban is (rétisas, kerecsensólyom, feketeharkály, kócsag és a fekete gólya is őshonosak a területeten.)
Íme egy kis ízelítő a Gemenc-erdő szépségiről:

 

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/fall-1072821_1920-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/fall-1072821_1920-150x150.jpgNews CityNagyvilágUncategorizedállatvilág,kirándulás,őszŐsszel a természet igen színessé válik. A fák levelei gyönyörű színekben pompáznak, kellemesen simogató a napsütés. Ilyenkor kell kihasználni az időt és felkerekedni. Amire számíthatunk: színtiszta lélekgyógyítás, kellemes séták és programlehetőségek. Irány Dobogókő! Pest megye és Komárom- Esztergom határán, a Dunakanyar szívében található Dobogókő. A Visegrádi-hegység és a Dunakanyar legmagasabb...