Egy ijesztő horrorisztikus lény tartja rettegésben a fiatalokat. Nem tudni, hogy ki áll MOMO személyisége mögött, de rendkívüli dolgokat ír fiataloknak facebookon és a WhatsApp- nevű alkalmazáson keresztül.

MOMO hátborzongató üzeneteket küld, és különböző feladatokat oszt ki a fiataloknak. Hogyha ezeket ők nem teljesítik MOMO elkezd fenyegetőzni.  A torz arcú lény, a fenyegetések mellett olyan horrorisztikus dolgokat küld, mint például konyhakéses videók vagy rémisztő hangfájlok.

Biztosan emlékszünk még, a több 100 tinédzser életét követelő „Kékbálna” internetes játékra, amely szintén durvábbnál durvább kihívásokra ösztönözte a „játékosokat”, majd utolsó feladatként felszólította őket az öngyilkosságra.  A jelenség először Oroszországban terjedt el, majd később több helyen, köztük Magyarországon is megjelent.  Az elemzők szerint, a MOMO is hasonló tematikára épül fel, de még senki nem tudja, hogy ki áll ennek a háttérében.
MOMO már szedi az áldozatokat.
Argentínában már egy 12 éves lány esett áldozatul. A hatóságok szerint MOMO halálba üldözte ő.  Sajnos mi is érintettek vagyunk, mert itthon egy magyar 15 éves lány és külföldön pedig, egy indiai 18 éves fiú is felakasztotta magát. Halálukért sokak szerint szintén MOMO felel.
Külföldi portálok nemrég ismét új halálesetről számoltak be. Kolumbiában egy 12 éves lány és egy 16 éves fiú lett öngyilkos. AZ RCN rádió szerint a két fiatal ismerte egymást. Ráadásul magát a játékot a fiú mutatta meg a lánynak, mielőtt öngyilkosságot követett el . A fiú halála után, mindössze 48 óra elteltével találtak rá a lányra, aki felakasztotta magát.

Az esete után, mindkét fiatal telefonját lefoglalták, és a hatóságok egyből bizonyítékot találtak, miszerint ők is a horror játék kihívásait teljesítették.

Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a szülök, ezeket a jelenségeket komolyan vegyék és ha gyermekük viselkedésében valami erősen szokatlan dolgot tapasztalnak, akkor azonnal lépjenek, beszélgessenek gyermekükkel és ha szükséges, mindenképpen forduljunk a hatóságokhoz.
Szerző : MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/momo_challenge-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/10/momo_challenge-150x150.jpgNews CityNagyvilághalál,horror,momoEgy ijesztő horrorisztikus lény tartja rettegésben a fiatalokat. Nem tudni, hogy ki áll MOMO személyisége mögött, de rendkívüli dolgokat ír fiataloknak facebookon és a WhatsApp- nevű alkalmazáson keresztül. MOMO hátborzongató üzeneteket küld, és különböző feladatokat oszt ki a fiataloknak. Hogyha ezeket ők nem teljesítik MOMO elkezd fenyegetőzni.  A torz arcú...