A nyári melegben nem meglepő, ha az időjárásra fogjuk kedvtelenségünket a sport iránt. Ilyen időben, örülünk, ha nem ragadunk oda az irodai székünkhöz, vagy az iskolapadhoz. Ám, ahogy hamarosan a levelek elkezdenek sárgulni és enyhébb is lesz az idő, mindenkiben feltámad a lelkesedés is, hogy újra aktív életet éljen. Mutatjuk, hogy ilyenkor melyik sport a legjobb!

A klasszikus futás vagy túrázás
Ebben az időszakban a leghigiénikusabb és kellemesebb futni vagy túrázni. Ha nem edzőtermezel, egy kis szélfújás nem állíthat meg. A futás nem csak kiváló kardió edzés, de a súlyfölösleget a legrövidebb időn belül égeti le rólad.

Jóga
Ha kezdős jógás vagy, már az első alkalomtól észrevehető a lelkedre ható jótékony hatása. Amellett, hogy kiválóan megmozgat, megnyújt, testileg és lelkileg is átformál. Ezt végezheted otthon is, de nagyon ajánljuk a szabadban való gyakorlást, hiszen nincsen megnyugtatóbb mint hallgatni közben a lágy szellő susogását.

Biciklizés
A szív és érrendszerre pozitívan ható kerékpártúrák számos örömöt rejtenek még magukban. Amellett, hogy megmozgatod az izmaidat, javítod az erőlétedet, állóképességed, még a szervezet fizikai terhelhetőségére is jó hatást gyakorol. Ha pedig még ez sem lenne elég, jobb, ha tudod, hogy remekül formálja az alakot.
Ha nem szeretsz egyedül tekerni, hívd barátaidat vagy családodat egy belevaló bicikli túrára. Csak javasolni tudjuk a Tisza-tavi körutat.

Edzőtermes választékok
Ha nem a természet lágy ölén szeretnél sportolni, akkor az edzőtermekben is rengeteg a választék. Top programok lehetnek: a pilates, zumba, aerobik. Érdemes több mindent kipróbálni, hogy megtaláld azt, ami igazán hozzánk illik. A lényeg, hogy mozogj, mozogj és mozogj!

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/kickboxer-1561793_1920-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/kickboxer-1561793_1920-150x150.jpgNews CityEgészségmozgás,ősz,sportA nyári melegben nem meglepő, ha az időjárásra fogjuk kedvtelenségünket a sport iránt. Ilyen időben, örülünk, ha nem ragadunk oda az irodai székünkhöz, vagy az iskolapadhoz. Ám, ahogy hamarosan a levelek elkezdenek sárgulni és enyhébb is lesz az idő, mindenkiben feltámad a lelkesedés is, hogy újra aktív életet éljen....