Az emberiség történelmében számos hátborzongató, horrorisztikus sztorit hallhattunk vagy olvashattunk már, de Peter Kürten története egyike azoknak a beteges bűncselekményeknek, amiken egyszerűen nem lehet napirendre térni. A kéjgyilkosok hosszú listáján, talán nem véletlen, hogy a férfi az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el.

A „düsseldolfi vámpírként” emlegetett Peter sötét múltja egészen gyermekkoráig visszavezethető. Családját nem vetette fel a pénz, de apjuk szorgalmasan dolgozott, hogy Petert és 11 testvérét ellássa. Az erőszakosságot volt honnan örököljék a gyerekek, az apuka ugyanis munka után mindig lerészegedett és akkor erőszakos is volt, többek között rendszeresen erőszakolta a gyerekek édesanyját.  1894-ben végre sikerült távoltartási végzést szereznie a családnak, sőt még 15 hónapra le is csukatták apjukat, amikor az a legidősebb (13 éves) lányát megerőszakolta.

Peter már elég fiatal korában tudta mi az az erőszak. 5 évesen majdnem vízbe fojtotta egyik játszótársát, valamint gyakran kínzott állatokat is. 13 éves korában különféle háziállatokon élte ki szexuális vágyait, mert barátnője visszautasította.  Ekkor döbbent rá arra, hogy a legnagyobb élvezetet az okozza neki, ha közvetlenül orgazmus előtt döfi le a szerencsétlen állatot.

Felnőtt korában többször is követett el pitiáner bűncselekményeket, mint például betöréseket, rablásokat vagy gyújtogatásokat.  Tetteiért 6 év börtönbüntetésre ítélték és ezek után, ha nem is mintapolgárként, de próbált beilleszkedni a társadalomba. Ekkor Altenburgban élt feleségével, ahonnan 1925-ben költözött vissza Düsseldorfba. Nem kellett volna…

1929-től beköszöntöttek a borzalmas idők. Február 3-án, egy idős hölgyet, megélezett ollóval 24x szúrt meg.  A nő, meglepő módon, túlélte a merényletet, de sajnos nem tudta beazonosítani támadóját. A következő áldozat már jóval fiatalabb volt: egy 9 éves kislány. Addig fojtogatta a gyereket, míg az el nem ájult, majd ollójával többször is megszúrta és ezután kerozinnal próbálta elégetni testét. A hatóságok megtalálták a kislányon Peter ondóját, így már tudták, hogy egy kéjgyilkossal van dolguk.

Kürten saját bevallása szerint, erőszaktevései nem ekkor kezdődtek el. Azt állította, hogy már 1913-ban is meggyilkolt egy kislányt, majd rá pár napra elégedetten hallgatta a kocsmában háborgókat. Különösen beteg elmére vall, hogy ezt követően felkereste a kislány sírját és ott önkielégítést végzett.

Peter Kürten, a szakértők szerint is, mániákus volt. Ő maga bevallotta, hogy olyan szinten betegesen vonzódott a vérlátványához, hogy már attól képes volt elélvezni ha azt látta, amint áldozata torkából kilövell a vér.

Különös kegyetlenségeinek áldozata az a 2 kislány is, akit 1929-ben ölt meg. A 14 éves Louise Lenzen és az 5 éves Gertrude Hamacher.  Peter megállította őket az utcán, a nagyobbik lányt beküldte a boltba, és amíg távol volt, ő megfojtotta  az 5 éves Gertrudet. Mikor Louise visszajött, Peter egyből elvágta a torkát majd elkezdte kiszívni belőle a vért.

Szerencsére, 1930-ban elkövetett egy hatalmas hibát, amely a végzetét is megalapozta. Ez a végzet pedig egy 20 éves, Maria nevű fiatal lány képében érkezett. A férfi elhívta magához, hazamentek vacsorázni,  majd a vacsora után Maria visszautasította Peter. Kürten dühödten vonszolta a nőt az erdőbe és fojtogatni kezdte. A lánynak végül sikerült elhitetnie Peterre, hogy nem emlékszik semmire, főképp arra az útvonalra ahol Peter lakik, így a többszörös gyilkos szabadon engedte a nőt, aki valóban nem jelentette az esetet a kapitányságon, viszont egy levélben mindent leírt az egyik barátjának. A rosszul megcímezett levél pedig egy hivatalnok kezébe került, aki egyből a rendőrséghez fordult.

Elfogása után, Peter Kürten minden bevallott, és miután az utolsó vacsoráját is megkapta, egyedül sétált oda a guillotin-hoz. Utolsó mondata az őt vizsgáló, kísérő pszichiáternek szólt: „Mondja csak… miután lecsapják a fejemet, hallani fogom – akár csak egy pillanatra is – ahogy a vér felbugyog a nyakamból? Az lenne az élvezet, amely megszüntet minden élvezetet.”

Kivégzése után az elmeorvosokat annyira meglepte Peter esete, hogy kettévágták a koponyát, hogy megkeressék a „gonoszság forrását”. Nem tudunk róla, hogy megtalálták volna… a fej azonban, ma is megtekinthető egy amerikai múzeumban, mumifikálva.

 

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/50293.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/50293-150x150.jpgNews CityNagyvilágbrutális gyilkosság,vámpíAz emberiség történelmében számos hátborzongató, horrorisztikus sztorit hallhattunk vagy olvashattunk már, de Peter Kürten története egyike azoknak a beteges bűncselekményeknek, amiken egyszerűen nem lehet napirendre térni. A kéjgyilkosok hosszú listáján, talán nem véletlen, hogy a férfi az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el. A „düsseldolfi vámpírként” emlegetett Peter sötét múltja...