A spanyolok remekül értenek a drámához, vígjátékhoz, az intrikákhoz, és ezt tökéletes összhangban viszik a képernyőkre. A szappanoperák mellett, a krimi sorozataikban is rengeteg szerelmi szál van, ármánykodás, mégis teljesen új keretet adnak a végeláthatatlan sorozat élménynek. Ezek az újszerű történtetek, ugyanis, magukkal ragadnak, egyszerűen amikor nézi az ember ott akar lenni, át akarja élni mindazt, amit lát. Íme hát, pár lebilincselő alkotás, amit semmiképpen sem szabad kihagyni.

 

Az internátus

Az internátus 2007-2011-ig ment és 7 évados volt. Rendkívül jól vegyül benne a misztikum, dráma és a kaland. Címéből is következtethető, hogy egy bentlakásos iskola diákjairól és tanárairól szól. A történet úgy kezdődik, hogy egy nő megszökik a helyi elmegyógyintézetből, hogy megkeresse a fiát. Ebben az iskolában köt ki, ahol a fia is van, majd szobalánynak áll, hogy közelről tudja figyelni a fiút. Az iskola tanárainak is vannak titkaik, és egyre veszélyesebb dolgokra derül fény, mikor pár diák nyomozásba kezd. Gyilkosságok, balesetek, szerelmek. Minden van, ami szem szájnak ingere.
A főszereplők között Blanca Suarez (A bőr, amelyben élek, Intimissimi reklámarc) és Yon Gonzales is látható.

A bárka

2011-2013-ig ment a sorozat, és 3 évadon keresztül figyelhették a nézők hogyan is oldódik meg a szereplők sorsa. A történet lényege, hogy páran elindulnak egy két hónapos útra a Sarkcsillag nevű bárkával.  Ugyanazon az estén, amikor a hajó tengere száll, egy világméretű katasztrófa következik be, egy, a Genfben található, részecskegyorsítóban történt baleset miatt. A katasztrófa következtében a kontinensek eltűnnek, így a Sarkcsillag legénységének tagjai az egyedüli túlélők a világon, akik úgy kezdik meg útjukat, hogy elsődleges céljuk az lesz: megtaláljak azt, az 1%-nyi szárazföldet, ami a Földön megmaradt. A sorozat főszereplője a 3 méterrel a felhők felett sztárja: Mario Casas, valamint itt is láthatjuk Blanca Suarezt.

Bajo Sospecha

Ez egy új sorozat, amely 2014-16-ig ment. Műfaja krimi. Egy szülinap során eltűnik egy kislány, majd két rendőr házastársakként beépül a családba, hogy kiderítsék mi történt.  Mindenki gyanús. Mindenki hazudik. Mindenki bűnös? A miért az megválaszolhatatlan. Elrabolták? És ha igen akkor ki?

Főszereplő Yon Gonzales, aki kissé Havas Jonra hasonlít külsőre.

Aki a régebbi korokért van oda, különösen az 1900 – 20-as évekért, annak különösen ajánlatos megnéznie az alábbi két sorozatot!

Gran Hotel

2011-13-ig tartott a Gran Hotel és 3 évados volt. Egy szállodába kalauzol el minket a történet, ahol éppen bevezetik az elektromos áramot. Az alap sztori szerint, egy szobalány meghal és testvére felkeresi a helyet, hogy kiderítse ki ölhette meg a nőt. Pincérként, álnévvel beépül a személyzet közé és nyomozni kezd, és nem is sejti, hogy a szállodaigazgató menyasszonyába fog beleszeretni az események folyamán. Itt is mindenki gyanús, egyre több baleset történik, az elit tagjai rengeteg csontvázat rejtegetnek a szekrényükben.

A gyilkosságokat leszámítva joggal nevezhető ez a sorozat a spanyol Downtown Abbeynek. A főszereplő itt is Yon Gonzales, valamint Amaia Salamanca, aki az igazgató menyasszonyát alakítja.

Las Chicas del cable

A Netflix új gyártású sorozata, 2017 óta, eddig 2 évad ment le, és már folyamatban van a harmadik is. A sorozat a húszas évekbe kalauzol minket. Négy nő történetét ismerhetjük meg. Mind a négyen más háttérrel rendelkeznek, de közös bennük, hogy egy telefonos társaságnál jutnak álláshoz. A történet többnyire drámai, de klasszikus krimi jegyek is felfedezhetőek benne. A képernyőn szépen kikerekednek a kor jellemzői, ahogy a nőket a férfiak elnyomták, a homoszexuálisokat elítélték, a dolgozó nőket pedig nem tartották sokra. Főszereplők: Blanca Suarez, Yon Gonzales és az Internátusból ismert Martín Rivas.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/335698d842a5ccc5e3b5aa228b7da3aa.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/09/335698d842a5ccc5e3b5aa228b7da3aa-150x150.jpgNews CitySzínesdráma,sorozatok,spanyolA spanyolok remekül értenek a drámához, vígjátékhoz, az intrikákhoz, és ezt tökéletes összhangban viszik a képernyőkre. A szappanoperák mellett, a krimi sorozataikban is rengeteg szerelmi szál van, ármánykodás, mégis teljesen új keretet adnak a végeláthatatlan sorozat élménynek. Ezek az újszerű történtetek, ugyanis, magukkal ragadnak, egyszerűen amikor nézi az ember...