A Sziget történetének kezdetétől számított 9 milliomodik látogató is megérkezett idén a fesztiválra. A Svácjból érkezett középiskolás lány életében először járt a fesztiválon, ahová annak utolsó napján lépett be. Elmondta, korábban már sokat hallott a Szigetről, idén pedig kifejezetten az Artic Monkeys koncertjére érkezett. Kapott oklevelet és készült közös fotó is.

Ütős lett az utolsó este is

A fesztivál zárónapja egyébként idén is erősre sikerült. A Nagyszínpadot idén az Artic Monkeys koncertje zárta, a júliusban frissen megjelent lemezükkel tértek vissza. De őrületes gypsy-punk bulit csapott a Gogol Bordello is, a The War On Drugs képében pedig az egyik legszuperebb indie-rock csapatot köszönthettük.

Ne feledkezzünk meg a Mastercard Színpad by A38 sátorról sem, ahová utolsó nap a tavaly elmaradt fellépését pótolta a Nothing But Thieves, de a búcsú este fellépői között volt a BØRNS, Zara Larsson, és a Gorgon City is.

A Sziget kezdete óta hagyomány, hogy a záró ceremóniát a Sziget egyik atyja, Müller Péter Sziámi prezentálja, így a régi motorosok a Müller Péter Sziámi and friends koncertjén, a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpadon tiszteleghettek a hagyomány előtt.

A por után jött az eső

Bár utolsó este a vihar is lecsapott a Szigeten a fesztiválozók kedvét ez sem szegte.  Nagyjából este nyolc órára átvonult a Sziget felet, a szél és a csapadék miatt néhány helyszínen bizonyos óvintézkedéseket kellett megtenni, de személyi sérülés nem történt és vagyoni kár nem keletkezett semmiben – mondta a rendezvény műszaki igazgatója kedd este az MTI-nek. Benis Dániel hangsúlyozta: az ilyen és hasonló helyzetekben egy operatív törzs intézkedik, amelyben a katasztrófavédelem, a rendőrség és a biztonsági szolgálat működik együtt. “Semmi kiemelkedő dolog nem történt a Sziget területén az időjárás megváltozása miatt. Nem kellett kiüríteni programoknak helyet adó sátrakat, sőt a Party Arénába, ahol csak később, 22 órakor kezdődik a zenei program, az eső és a vihar elől részlegesen már korábban elkezdtük beengedni az embereket” – fogalmazott Benis.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/9milliomodik.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/9milliomodik-150x150.jpgNews CityBelföldbudapesti programok,fesztivál szezon,Sziget FesztiválA Sziget történetének kezdetétől számított 9 milliomodik látogató is megérkezett idén a fesztiválra. A Svácjból érkezett középiskolás lány életében először járt a fesztiválon, ahová annak utolsó napján lépett be. Elmondta, korábban már sokat hallott a Szigetről, idén pedig kifejezetten az Artic Monkeys koncertjére érkezett. Kapott oklevelet és készült közös...