Az ázsiai országokban egytől egyig van valami báj, valami, ami magával ragadja az embereket. Ilyen a Dél-Koreában található Jindo-sziget is, ahol nem mese, hanem valóság, hogy megtörténik a csoda! Érdemes jókor érkezni a térség harmadik legnagyobb szigetére, ugyanis évente csak kétszer, februárban és júniusban kápráztatja el a látogatókat a természetfeletti jelenésnek beillő eseménnyel.

Jindo szigetén, egy különleges árapály-jelenség következtében évente kétszer megnyílik a tenger és szabad átjárást enged Jingo és Modo szigetei között. Hihetetlen ugye? Pedig igaz. Egy teljes órán át, szabadon lesétálható a táv, amit amúgy hajóval vagy úszva tesznek meg az emberek. A táv rövid: 2,8 kilométer hosszú, az út szélessége pedig legalább 30-40 méter.

A helyiek hatalmas, 4 napos ünnepséget rendeznek az egyedülálló jelenség tiszteletére. A Jindo Sea Parting Festival keretein belül a helyi jindo népdalokat, dob előadásokat lehet hallgatni, sámánokat, néptáncok leget megnézni, emellett modern lézer show és tűzijáték is szerepel a programban.

1975-ben, Dél-Korea párizsi nagykövete mesélt róla, azóta pedig ismert a nyugati világ előtt is ez a látomásnak tűnő varázslatos jelenség, amit a Bibliából ismert Mózesről neveztek el, aki ketté választotta a Vörös-tengert.

Nem maradhat legenda nélkül sem a sziget!

Mivel itt rengeteg tigris élt sok-sok évvel ezelőtt, úgy tartották, hogy ez a Tigrisek-szigete. Amikor az állatok egyre gyakrabban jöttek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Modo-szigetre. Végül már csak Bbyong, egy öregasszony maradt a faluban. Bbyong minden nap imádkozott a tenger istenéhez, Yongwanghoz, hogy engedje meg neki, hogy újra láthassa a családját.  Egyszer, februárban Yongwang megjelent neki álmában és annyit mondott: holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre. Bbyong így tett. Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton a családja és a többi falusi ember is visszatért a szigetre. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, megünnepelik ezt a Yeongdeung Fesztivállal és így emlékeznek meg Bbyongról is.

Milyen is a valóságban? Bámulatos! Nézzétek!

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/jebudo-2414947_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/jebudo-2414947_960_720-150x150.jpgNews CityUtazáscsoda,Korea,tengerAz ázsiai országokban egytől egyig van valami báj, valami, ami magával ragadja az embereket. Ilyen a Dél-Koreában található Jindo-sziget is, ahol nem mese, hanem valóság, hogy megtörténik a csoda! Érdemes jókor érkezni a térség harmadik legnagyobb szigetére, ugyanis évente csak kétszer, februárban és júniusban kápráztatja el a látogatókat a...