A Nagy primadonna-show-ban a Magyar Állami Operaház tehetséges fiatal művészei lépnek fel a Sziget Fesztiválon – írta meg a hirado.hu. A “best of gála” műsort új koncepcióra építették fel.

Már hatodik alkalommal vesz részt a fesztivál komolyzenei színpadának programjában a Magyar Állami Operaház. A Nagy primadonna-show című új produkcióval augusztus 10. és 14. között minden nap 18 órától találkozhat a közönség a Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpadon.

Az első években még az Opera Sziget-műsora az elkövetkező évadok slágereiből szemezgetett, idén az alkotók új koncepcióra fűzték fel a műsort. A helyszínből merítve ihletet egy sziget partjainál hajótörést szenvedett színházi társulat történetét mesélik el. Az Aczél András rendező és Böhm György dramaturg által jegyzett darabban a szívtipró bonvivánt Boncsér Gergely, az érte epekedő három primadonnát Fodor Beatrix, Keszei Bori és Rőser Orsolya Hajnalka, az ugyancsak énekesi babérokra áhítozó sellőt Zavaros Eszter, míg az intrikus igazgatót Balczó Péter, a részeges kapitányt pedig Kristóf István alakítja.

Az előadásban Mozarttól a száz éve született Leonard Bernsteinig számos népszerű operaszerző műveiből csendülnek fel részletek az Opera Sziget Kamarazenekara tolmácsolásában, amely a crossover műfajokban is otthonosa mozgó WalkyRock Trióval kiegészülve szolgáltat zenei alapot a csaknem egyórás, Szigetre hangolt műsorhoz. Az együtteseket Köteles Géza vezényli.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0807_1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0807_1-150x150.jpgNews CityBelföldbudapesti programok,kulturális programok,Sziget FesztiválA Nagy primadonna-show-ban a Magyar Állami Operaház tehetséges fiatal művészei lépnek fel a Sziget Fesztiválon – írta meg a hirado.hu. A 'best of gála' műsort új koncepcióra építették fel. Már hatodik alkalommal vesz részt a fesztivál komolyzenei színpadának programjában a Magyar Állami Operaház. A Nagy primadonna-show című új produkcióval augusztus...