Az utóbbi évek legerősebb Sziget-lineupja a Nagyszínpadon tetőzik, nem is csoda, hogy a vasárnap és a hétfő már nagyon közel áll a teltházhoz, és a többi napokra is rohamosan fogynak a jegyek.

„Úgy tűnik, hogy a hétfői nap már biztosan teltházas lesz az idei Szigeten, ugyanis hamarosan le kell állítanunk a napijegyek árusítását, de a vasárnap is nagyon közel áll ehhez” – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, aki szerint az erős program más napokon is hozhat látogatói csúcsot. Nézzük sorban, napok szerint, kik azok, akik idén a Sziget központi helyszíne elé szippantják a rajongókat, persze a teljesség igénye nélkül!

Már első nap itt lesz a kortárs svéd zene egyik legismertebb popcsaja, Lykke Li, majd a tízes évek legfontosabb és legnagyobb hatású hiphopelőadója, Kendrick Lamar lép fel a headliner idősávban.

Csütörtökön a pár hónapja a Budapest Parkban koncertező brit multiinstrumentalista producer-zenész-dj, Bonobo áll a Nagyszínpadra zenekarával egyetemben. Utána pedig a világ legismertebb virtuális zenekara, a Gorillaz “mozgatja meg” a fesztiválozókat.

A hét utolsó munkanapján a pár tízezer fővel kibővített Beat on the Brat indie-party a nézőtéren, míg a The Kooks a nagy slágereik mellett valószínűleg már új dalokat is bemutatnak augusztus végén megjelenő legfrissebb lemezükről. Az idei Sziget csajprodukciókban is elképesztő erős, hiszen Lana Del Rey-ért valószínűleg azok is kilátogatnak, akik eddig hezitáltak.

Időről időre mindig felbukkannak olyan jolly joker előadók, akiket egyszerűen nem tudunk megunni, akik valami olyasmit tudnak, amit kevesen: mindig felpörgetik a közönséget. Nos, a Bastille pontosan ezt tudja, ő az indie Enter Shikarija, Parov Stelarja, Faithlesse. Szombaton az ő zenéjük tölti meg a Nagyszínpadot. A szervezők úgy hirdették meg, hogy Európában csak a Szigeten lép fel fesztiválon idén a Mumford and Sons, és valóban mindenki tartja szavát. Egy különleges buli várható szombat este főműsoridőben.

Két évvel Noel után ezúttal a fiatalabbik Gallagher-testvér látogat el a Szigetre. As It Was címmel kiadott szólólemezéről koncertezik a hét utolsó napján. Egy legenda után fellépni nem egyszerű, de a szakítós sláger után újabb szakítós slágerrel megasikert arató koszovói albán-brit lány egész biztosan uralni fogja a színpadot: Dua Lipa egyrészt zseniális hanggal rendelkezik, másrészt gyönyörű és kiváló show-woman, harmadrészt emlékezetesen jó popdalokat énekel.

Shawn Mendesért pedig egészen biztosan másfél órán keresztül sikoltozni fognak a lányok hétfőn és őrült seggrázás is lesz. Mindezen az őrületen túl az amúgy épphogy húszas éveiben járó zseniális előadó kiváló dalokkal érkezik az idei fesztiválra. Shawn után bulit tartani valószínűleg csak partyval lehet, így eljön az a norvég fiatalember, Kygo, aki egy Ed Sheeran-remixszel robbant be a a legismertebb producerek közé.

De az utolsó estére is igazi nagyágyúkat tartogattak a szervezők, az egyik legjobb koncertzenekar, a War On Drugs érkezik, zárásként pedig a Szigeten már korábban fellépett Artic Monkeys zárja az idei évet a Nagyszínpadon.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0809.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0809-150x150.jpgNews CitySzínesfeszitvál szezon,Sziget FesztiválAz utóbbi évek legerősebb Sziget-lineupja a Nagyszínpadon tetőzik, nem is csoda, hogy a vasárnap és a hétfő már nagyon közel áll a teltházhoz, és a többi napokra is rohamosan fogynak a jegyek. „Úgy tűnik, hogy a hétfői nap már biztosan teltházas lesz az idei Szigeten, ugyanis hamarosan le kell állítanunk...