Nem csupán az elmúlt évek legjobb zenei programját, de feltehetően nézőcsúcsot is hoz az idei Sziget Fesztivál. A szervezők több mint félmillió látogatót prognosztizálnak a szerdától induló hét nap alatt és könnyen lehet, hogy az idei Szigeten köszönthetjük a kezdetektől számított 9 milliomodik látogatót is.

„Januárban a „Legjobb Zenei Felhozatal” elismeréssel jöttünk haza a European Festival Awards díjátadó gálájáról, ami arra ösztönzött minket, hogy idén még erősebb programmal rukkoljunk elő” – mondta Kádár Tamás, Sziget főszervezője, aki már korábban is elmondta, „kidolgoztunk egy hároméves növekedési tervet, amelyre azért is szükség volt, mert a külföldi headlinerek egyre drágábbak és a fellépti díjak kifizetéséhez a korábbinál is komolyabb financiális háttér kellett”. Ennek jegyében idén 1 milliárd forinttal nagyobb lett a sztárelőadókra szánt büdzsé, és „már a jövő évvel kapcsolatban is gigasztárokkal tárgyalunk” – tette hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy az idei év erejét mutatja, hogy a hétfő már szinte teltházas, és ezen kívül is gyakorlatilag péntektől az utolsó napig egyformán erős napokra számíthatunk.

Európa egyik legjobb fesztiválja immáron hetvenhat hektáron szolgálja ki a több mint száz országból érkező látogatókat. A helyszínt nyolcezer ember építette fel hetek óta tartó szorgos munkával, a legnagyobb építménynek a Nagyszínpad számít, a maga 3000 m2-es területével és az 500 m2-es játékterével. Az idei év legnagyobb sztárjait – Kendrick Lamar, a Gorillaz, Lana Del Rey, a Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo, Arctic Monkeys, Liam Gallagher vagy Shawn Mendes – felvonultató helyszínen egy 400 m2-es ledfal teszi teljesebbé a képi világot és mintegy 200 db intelligens, nagyteljesítményű ultramodern lámpa biztosítja a tökéletes látványt.

A Nagyszínpad programjai (és minden szabadtéri helyszíné) este 11-kor befejeződnek, a buli azonban nem áll meg, ezután csak zajcsillapított sátrakban lesznek programok. Köztük a két legnagyobb az Bacardí Aréna és a MasterCard Színpad by A38. A két nagysátor összesen 25.000 látogatót tud befogadni, az Aréna 11.000 m2, az A38 13.500 m2 területű.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0808.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/08/sziget0808-150x150.jpgNews CityKultúrafesztivál életérzés,Sziget FesztiválNem csupán az elmúlt évek legjobb zenei programját, de feltehetően nézőcsúcsot is hoz az idei Sziget Fesztivál. A szervezők több mint félmillió látogatót prognosztizálnak a szerdától induló hét nap alatt és könnyen lehet, hogy az idei Szigeten köszönthetjük a kezdetektől számított 9 milliomodik látogatót is. „Januárban a „Legjobb Zenei Felhozatal”...