A természettudósok egy része azt állítja, hogy a kutyáknak vagy más állatoknak nincsen 6. érzékük, csak egyszerűen nagyon intelligensek és kifinomultak, egyes megnyilvánulásukat biológiai mechanizmusokkal magyarázzák. Viszont a természetfelettit kutatók többsége azt vallja, hogy az állatok képesek telepatikus kapcsolat kialakítására.

A 6. érzék létezéséről egyre több bizonyítékot találnak, ugyanis az elmúlt évek állatkíséreteinek megdöbbentő eredményei lettek. Azt már korábban megfejtették, hogy az állatok a halál közelségét előre megérzik, és olyankor elvonulnak, hogy magányukban lépjenek át a csodamezőkre. A tudósok azt állítják, hogy ez a cselekvés biokémiai folyamatokkal magyarázható, amikor a test és a lélek kezd lassan leállni, az állatok megérzik a „halál szagát” és ez összefüggésben állhat a 6. érzékkel is.

De hogyan magyarázhatóak azok az esetek, mikor jóval előre éreznek meg az állatok különböző dolgokat?

Néhány évvel ezelőtt a délkelet-ázsiai szökőár katasztrófánál megfigyelték, hogy állatok nem estek áldozatul, ami tovább erősíti azt a tényt, hogy ők előre megérzik a természeti katasztrófák közeledését. Tény, hogy a vadon élő állatok nagyon érzékenyek. Hallásuk rendkívül éles, ezért valószínűleg a szökőár közeledtét már messziről hallották. Ugyancsak érzékelhették a légnyomás apró változásait is –nyilatkozta a BBC Online-nak Debbie Martyr, aki Szumátrán tigrisvédelemmel foglalkozik.

Már a régi népies hiedelmek is úgy tartották, hogy a macskák és a kutyák valóban látják a halált és képesek a túlvilágot valamilyen módon érzékelni. Az állatok a különleges adottságaikkal más elképesztő dolgokra is képesek. Tudnak például iránytű nélkül tájékozódni a nagyvilágban. Ez ugyan megmagyarázható biológiailag, viszont keresik még a megfejtést arra, hogy hogyan képesek például gazdájukat hihetetlen távolságból is megérezni.

Egy másik kutatás során közvetett bizonyítékokat találtak arra, hogy a kutyák, macskák, szárnyasok és még a szamarak is megérzik a közelgő földrengést. Ilyenkor agresszívvá vállnak, nem esznek, és hirtelen menekülni akarnak. A háziállatoknál figyelték meg azt is, hogy néha a falat bámulják, kimerednek maguk elé, ugatnak és morognak a semmibe. Ekkor merült fel először, hogy vajon azért cseleksznek e így, mert érzékelnek mást is?

A tudomány még a kétezres évek után sem tudta biztosan megfejteni, hogy hogyan működik a 6. érzék, miért lehetséges az, hogy az állatok viselkedése jósló jel lehet akár egy közelgő katasztrófára, vagy akár a halálra. Az viszont biztos, hogy karnyújtásnyira vagyunk a magyarázattól és, ha az megvan, akkor egy olyan új ajtó tárul ki, ahol még nem járt a tudomány.

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/great-dane-3021614_1280-1024x682.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/great-dane-3021614_1280-150x150.jpgNews CityNagyvilágállatok,érzék,misztikus,túlvilágA természettudósok egy része azt állítja, hogy a kutyáknak vagy más állatoknak nincsen 6. érzékük, csak egyszerűen nagyon intelligensek és kifinomultak, egyes megnyilvánulásukat biológiai mechanizmusokkal magyarázzák. Viszont a természetfelettit kutatók többsége azt vallja, hogy az állatok képesek telepatikus kapcsolat kialakítására. A 6. érzék létezéséről egyre több bizonyítékot találnak, ugyanis...