A horrorfilmek kedvelőinek az ingerküszöbe egyre magasabbra tolódott az évek során. A mostani filmek után már el sem tudnánk képzelni miért is rettegtünk Freddy Kruegertől. Viszont vannak azok a pszicho-horrorok, amelyek a lelkünket tépázzák meg és sokkolnak minket. Íme az a rövid filmlista, amelyek vagy csak a nyugalom megzavarására alkalmasak (nem kicsit) vagy be is tiltották őket, mert annyira kiverték a biztosítékot.

Fűrész (2004)

Egy szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el és hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük. Ha belegondolunk igazából ez a film nem csak a mészárlásra és kínzásokra megy rá, hanem komoly mondanivalója van és nagyon precízen fel van építve az egész történet 8 részen keresztül. Kevés kaszabolós film van, aminek komolyan van története és nem csak fröcsög a vér 90 percen keresztül.

Motel (2005)

A történet két amerikai egyetemista pasiról szól, akik hátizsákkal járják Európát. Elkeverednek egy olyan motelbe, ahol elméletileg nagyon kedvelik az amerikaiakat. A szálláshely egy eldugott szlovákiai kisvárosban található és gyönyörű kelet-európai lányokkal van tele. A srácok hamarosan kiszúrnak maguknak két egzotikus szépséget. Habár eleinte a szórakozás elvonja figyelmüket a valóságtól, a két barát hamarosan ráébred, hogy rettenetes csapdába estek és nem biztos, hogy élve megússzák.

A film a kínzásokra megy rá. Szadizmus, szervkereskedelem, emberkereskedelem. Meg vannak szabva milyen nemzetiségű emberek kínzásáért jár a legtöbb pénz. Egyébként a filmből 3 rész is készült.

Emberi százlábú (2009)

Ez a film is egy elborult elme szüleménye. Két amerikai lány Európában utazgat. Épp Németországban autóznak, amikor egy erdőben gondjuk támad a kocsijukkal. Elindulnak gyalog, hogy segítséget kérjenek, és hamarosan egy elszigetelt, magányos házra bukkannak. A tulajdonosa, Dr. Heiter behívja őket egy italra, amíg a segítség megérkezik. A lányok későn jönnek rá, hogy valami nem stimmel az orvossal. Másnap a félelmetes pincében ébrednek, ami kórháznak van berendezve. Dr. Heiter egy őrült terven dolgozik, az emberi százlábút akarja megalkotni.

A film rendkívül undorító, már-már gyomorforgató. Története csak szimplán beteg, viszont nagyon erős gyomor kell hozzá! A második rész már fekete-fehér, ezzel is erősítve a feszültséget a nézőben.

Köpök a sírodra (2010)

A története röviden annyi, hogy egy regényíró nő alkotói magányra vágyik, ezért egy elhagyatott kis kunyhóba utazik. A pihenésből azonban rémálom válik, amikor egy csapat férfi felkeresi az éj közepén és brutálisan bántalmazzák, majd hagyják meghalni. A nő azonban visszatér a sírból és üldözőbe veszi az erőszaktevőit, akik már szinte el is felejtkeztek tettükről. Nőknek megnézni a filmet az elején brutális lehet, amikor megerőszakolják és megalázzák a főszereplőt. Viszont, amikor revansot vesz, azt már-már epekedve lehet várni, hogy bűnhődjenek meg a tetteikért. A filmből 2 további rész is készült, de csak a 3. részben tér vissza az áldozat.

Cannibal Holocaust (1980)

Ruggero Deodató által rendezett film alap sztorija, hogy négy dokumentumfilmes eltűnik a dél-amerikai dzsungelben, egy egyetemi keresőcsapat pedig utánuk megy, hogy megtalálja őket, a végeredmény pedig brutális. Van itt mindenféle kínzás (szemkinyomás, csonkítás, stb.) Az állatkínzás és nemi erőszak jelenetek azért durvák, mert valódiak voltak. A film kedvéért tényleg elpusztultak állatok és annak ellenére, hogy nem tudták bizonyítani, de a nemi erőszak se volt megrendezve.

A filmet egyébként közel 50 országban tiltották be, viszont 2005 óta szinte mindenhol feloldották a tiltást.

A legdurvább: Szerb film (2010)

Ezt a filmet szinte minden országban betiltották, nem is csoda, mert ez magába foglal szinte mindent. A pedofíliától kezdve a nekrofílián át az újszülöttszexig. Tömény polgárpukkasztás az egész, melyet  Srđan Spasojević rendezett. Egy expornós férfiről szól, aki még egy munkát szeretne elvállalni, hogy családját fenn tudja tartani. Egy rejtélyes munkaadó ajánlatot tesz neki, majd a film során egyre durvább dolgokat kell megtennie. Hogy a férfi ne hátráljon meg és ne tudjon ellenkezni, különféle tudatmódosító szereket kap. Az egymást váltogató beteges és undorkeltő jelenetek károsak mindenki számára, ezért senki ne nézze meg!

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/photo-1520181513686-fe4acc8662a8.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/photo-1520181513686-fe4acc8662a8-150x150.jpgNews CitySzínesfilmek,horror,kínzásA horrorfilmek kedvelőinek az ingerküszöbe egyre magasabbra tolódott az évek során. A mostani filmek után már el sem tudnánk képzelni miért is rettegtünk Freddy Kruegertől. Viszont vannak azok a pszicho-horrorok, amelyek a lelkünket tépázzák meg és sokkolnak minket. Íme az a rövid filmlista, amelyek vagy csak a nyugalom megzavarására...