Ha az élet nehéz válaszút elé állít és néha nem tudod, hogy melyik a helyes, vagy csak nem tudsz, meghozni egy döntést, akkor ne csüggedj, mutatunk most pár bevált tippet arra, hogyan legyél teljesen magabiztos a dolgodba!

 1. Mindig tedd fel a kérdést magadnak!
  A kérdések mindig segítenek abban, hogy megtaláld önmagad és választ adnak arra, hogy valójában mit is szeretnél. Ezért az alábbi kérdéseket minden bizonytalan helyzetben tedd fel magadnak:
  – Örülnél, ha megtörténne?
  – Tényleg megtörténhet?
  – Milyen hatást váltana ki belőlem?
 2. Figyelj oda, hogy mit válaszolsz!
  Zárd ki magad körül a zavaró tényezőket, összpontosíts a kérdésre és figyeld meg, hogy mi alapján válaszolsz rájuk. Ne terelje el a figyelmed semmi! Így, könnyen megtudhatod, hogy mit érzel és gondolsz a döntéseidről.
 3. Figyelj az érzéseidre!
  A lehetséges válaszokhoz mindig társítsd hozzá az érzéseidet. Gondold át, hogy az adott dologban, hogyan érezheted magadat. Például, idegeskednél, örülnél, megkönnyebbülnél vagy szomorú lennél. Ha saját érzelmeidet társítod a döntésedhez, sokkal könnyebben megtalálod a számodra helyes utat, leszámolsz a benned lévő gátlásokkal, amik megakadályoznak abban, hogy rossz döntést hozz.
 4. Gondold végig, hogy mi történne, ha így- vagy úgy döntenél.
  Ha számításba veszed a reakciókat és azt, hogy vajon mik lehetnek a következmények, úgy felszínre kerülnek az esetleges félelmeid és érzéseid a dologgal kapcsolatban. Ne izgulj, ezek egyértelműen elvezetnek a számodra legkedvezőbb megoldásokhoz.

Ha ezeket a technikákat tökélyre fejleszted, azzal a problémák gyökereihez érsz el és ezáltal sikerül olyan döntést hozni, ami számodra a legjobb!

Szerző : MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/girl-2573111_1920-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/girl-2573111_1920-150x150.jpgNews CityÉletmóddöntés,élet,tanácsHa az élet nehéz válaszút elé állít és néha nem tudod, hogy melyik a helyes, vagy csak nem tudsz, meghozni egy döntést, akkor ne csüggedj, mutatunk most pár bevált tippet arra, hogyan legyél teljesen magabiztos a dolgodba! Mindig tedd fel a kérdést magadnak! A kérdések mindig segítenek abban, hogy megtaláld önmagad...