Mi nők hajlamosak vagyunk túltolni a dolgokat, ha párkapcsolatról van szó. Úgy gondoljuk ez a jó, de közben csak annyit érünk el velük, hogy hosszútávon mérgezzük a kapcsolatunkat, amit aztán a férfi megelégel és véget vet neki. Teljesen jogosan! De miért van így? Mit lehet tenni ellene? Hogyan hozzuk be a pszicho helyett a harmóniát az életünkbe?

 

  1. Talán az egyik legfontosabb hiba: a túlzott féltékenység. Egy bizonyos mértékig megnyugtató érzés lehet a párodnak, hogy félted a kapcsolatotokat és szereted őt. De az állandó számonkérés, hiszti, birtoklási kényszer a legrosszabb, amit tehetsz! Mindenkinek meg kell hagyni a teret és a magánszférát is, mert te sem örülsz, ha kutakodnak a dolgaid között, pláne alaptalanul.
  1. A közös kassza mindig érzékeny dolog. Ha közös megegyezés alapján úgy dönt a két fél, hogy az anyagiakat megosztják egymás között, akkor semmiképp sem szabad birtokolni a pénzt.
  1. Ha a szexuális életetek egyoldalú, az nem vezet jóra. Ha te sosem szeretnéd ilyen-olyan ürügyek miatt, akkor egy idő után mást fog keresni a párod. Egyrészt, mert nem érzi, hogy teljes mértékben szeretnéd, másrészt mert mindenkinek vannak alapvető igényei.
  1. Csak ketten vagytok egymásnak. Nem akarod bemutatni a barátaidnak, mert megvagytok ti ketten, nem kellenek mások is az életetekbe. Vagy ellenkező esetben, ha az ő barátaival nem akarsz találkozni. Mind arra a következtetésre vezetheti a partneredet, hogy nem vagy kíváncsi az ő társaságára, vagy te nem nyílsz meg eléggé előtte, mert esetleg szégyelled a barátaid előtt.
  1. Az anyós kérdés általában mindig konfliktussal jár. Vannak esetek, amikor az anyós valóban borzasztó természetű és képtelenség vele megtalálni a közös hangot, viszont törekedni kell rá mindig, hogy a viszony jó legyen. Ez mindenkinek fontos. Gondolj bele, ha párod utálná a te édesanyádat, eléggé megboríthatja a kapcsolatotokat hosszú távon.
  1. Amikor nem történik semmi. Egyszerűen vagytok, filmeztek/sorozatoztok és ennyi. Nem csináltok közös programokat, nem jártok el sehova. Itt most kirándulásokra, városnézésre és egyéb aktív programokra gondolok, nem szórakozóhelyekre.

Ha ezeket elkerüljük, akkor valószínűbb, hogy nem tesszük tönkre a párkapcsolatunkat és még jó ideig boldogok lehetünk. Persze a másik fél is hibázhat, de mindig mindent meg kell beszélni, mert ezért van a szánk és ezért tanultunk meg kommunikálni.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/adult-1822498_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/adult-1822498_960_720-150x150.jpgNews CitySzíneshibák,kapcsolat,nőkMi nők hajlamosak vagyunk túltolni a dolgokat, ha párkapcsolatról van szó. Úgy gondoljuk ez a jó, de közben csak annyit érünk el velük, hogy hosszútávon mérgezzük a kapcsolatunkat, amit aztán a férfi megelégel és véget vet neki. Teljesen jogosan! De miért van így? Mit lehet tenni ellene? Hogyan hozzuk...