Ha Oroszországot említjük, mindenkinek eszébe jut a sok vodka, a kamu Adidas melegítő és az, hogy ott vannak a legelvetemültebb, legidiótább emberek. A rengeteg közúti baleset, amiket felvesznek az autóba szerelt kamerákkal és a létező vagy éppen pont, hogy nem létező szigor, parádés… Ennyi szélsőség után, nem is csoda, ha él és virul a Fekete Delfin. Örülj, hogy még nem jártál ott…

A Fekete Delfint 1745-ben építették, így ez Oroszország legrégibb börtöne, mely a szibériai semmi közepén fekszik, egész pontosan Orenburg régióban, Sol-Iletskben. Hivatalos neve Hatos Számú Szövetségi Fegyház. Ide hozzák azokat a gyilkosokat, akik életfogytiglanra lettek ítélve. Innen már csak egyféle módon lehet kijutni: holtan.

Ha ez még mindig nem hangzik elég izgalmasan, akkor íme néhány sokkoló adat a jelenből. A börtönben 700 elítélt él és egytől egyig sorozatgyilkosok, nemi erőszakot elkövetők, kannibálok, terroristák, gyerekmolesztálók, valamint mániákus őrültek. Ezek az „emberek” átlagosan fejenként 5 emberrel végeztek. Ez azt jelenti, hogy miattuk 3500 ember vesztette életét. A bűnözőkre 900 fegyőr vigyáz, a szigor nem éppen mesébe illő.

A Fekete Delfinbe kizárólag hátrabilincselt kézzel és lenyomott fejjel viszik be a rabokat a smasszerek. Az épületen belül is csak így közlekedhetnek, amikor egyik helyiségből, a másikba szállítják őket. Ezt úgy nevezi a helyi szakzsargon, hogy „stressz póz”. Nagyon hasznos elővigyázatosság ez, ugyanis így akadályozzák meg, hogy a rabok kiismerjék a börtön elrendezését és ne tudjanak megszökni.

9-2-1024x768

Dolce Vita a Fekete Delfinben?

A rabok állandó, 24 órás megfigyelés alatt vannak: folyamatosan kamerákon keresztül tartják szemmel őket, valamint negyedóránként egy őr is benéz a cellákba. A börtönlakóknak ugyanakkor kell feküdniük és kelniük. A 16 órás ébrenlét alatt tilos az ágyra ülniük, vagy feküdniük. Az olvasás megengedett és néha a rádióhallgatás is. Ez az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal!

Egy nap egyszer másfél órára egy nagyobb helyiségbe viszik őket, ahol mozoghatnak, de az eget itt sem láthatják soha. Míg a nagyobb helységben vannak, az őrök átkutatják celláikat, hogy nem került-e be valamilyen nem megengedett tárgy. Minden cellát 3 acélajtó zár, hiszen a rabok cellán belüli cellában vannak. A fogvatartottak naponta négyszer kapnak ételt, ami leves és kenyér. Közös étkezőhely nincs. Az ételt saját cellájukban kell elfogyasztaniuk. A Delfin 1745-ös megépülése óta még egyetlenegyszer sem volt rá példa, hogy valaki megszökött volna innen! Ilyen szigor mellett, mondjuk ez érthető is.

Leghírhedtebb rab 

Vladimir Nikolajev, az egyik életfogytiglanra ítélt fogoly, aki kannibál. Részegen egy verekedés közben megölt egy férfit, hazavitte feldarabolta, majd megkóstolta a combját. Jó poénnak gondolva adott belőle ismerősének is, azt állítva, hogy kenguruhús. Ők pedig semmit nem sejtve megették. Vladimir még most is nevet a történeten és szórakoztatónak tartja az esetet. Aranyos…

nikolayev-killed-a-man-during-a-drunken-fight-then-dragged-him-into-his-bathroom-and-chopped-him-up

Képek forrása: National Geographic

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/prison-553836_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/prison-553836_960_720-150x150.jpgNews CityNagyvilágbörtön,brutalitás,OroszországHa Oroszországot említjük, mindenkinek eszébe jut a sok vodka, a kamu Adidas melegítő és az, hogy ott vannak a legelvetemültebb, legidiótább emberek. A rengeteg közúti baleset, amiket felvesznek az autóba szerelt kamerákkal és a létező vagy éppen pont, hogy nem létező szigor, parádés... Ennyi szélsőség után, nem is csoda,...