Sokszor előfordul, hogy az ember beleválaszt. Node, ennyire?! A helyszín: Magyarország, Szabadbattyán. Fejér-megyében, Székesfehérvár környékén található ez a nagyközség. Eddig nem sokan hallottak a létezéséről sem, ám most egy gyilkosság miatt meglehetősen elhíresült a település. Hogy mi történt pontosan? A Fejér Megyei Rendőrség főkapitánysága előre kitervelt, szándékos emberölés bűntettében nyomoz.

Szabadbattyánban élt az a 64 éves férfi, akit június elején holtan találtak. A gyanúsított az elhunyt 51 éves felesége. Látszólag boldogok voltak, a férfi mindig kedvesen beszélt feleségéről. Ám a szomszédok az utóbbi időkben felfigyeltek furcsaságokra. A nő kézen fogva járt egy másik férfival és ezt egyáltalán nem rejtegette, valamint folyamatosan megalázta férjét.

Aztán jött a „csoda”. K. Károly, a sértett, keringése felmondta a szolgálatot és szívmegállásba halt bele június 1-jén. A boncolásnál kiderült, hogy nagy mennyiségű kálium van a vérében, ami egyértelműen mérgezésre utal. Úgy vélik, hogy a nő már április óta mérgezhette folyamatosan a férfit, kisebb nagyobb dózisokban. (Korábban volt már rá példa, hogy a bódult állapotban lévő férjet megpróbálta vízbe fojtani.) A nőt a rendőrök kihallgatták, ő pedig beismerő vallomást tett. Bűnügyi őrizetbe vonták és indítványozták előzetes letartóztatását.

police.hu

Kép forrása: police.hu

Nem ez volt az első eset hazánkban, amikor nők férfiakat mérgeztek.

A magyar nők veszélyesek. Minden értelemben. Ismerős a dátum: 1911-29? Tiszazug. Az innen származó nők és asszonyok, közel 300 embert gyilkoltak meg arzénnel. Nemcsak az iszákos, a családjukat szétzüllesztő férfiakat mérgezték meg, hanem súlyosan beteg gyermekeket, hadirokkantakat, időseket, gondozásra szoruló családtagokat és nem kívánt csecsemőket is. Úgy vélték az arzén nem mutatható ki a halál után sem, ezért erre esett a választásuk. Ám pechükre a boncolásnál kiderült, hogy évekkel később is fellelhető az áldozatokban.

A gyilkolás ötlete a helyi bába, Fazekas Gyuláné fejéből pattant ki, aki 60 pengőért árulta utána az arzént. Micsoda biznisz… Egyszerűbb volt eltenni láb alól azokat az embereket, gyerekeket, akik csak láb alatt voltak… győzött az „anyai ösztön”.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/photo-1522335579687-9c718c5184d7.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/07/photo-1522335579687-9c718c5184d7-150x150.jpgNews CityBelföldgyilkolás,mérgezés,női tettesSokszor előfordul, hogy az ember beleválaszt. Node, ennyire?! A helyszín: Magyarország, Szabadbattyán. Fejér-megyében, Székesfehérvár környékén található ez a nagyközség. Eddig nem sokan hallottak a létezéséről sem, ám most egy gyilkosság miatt meglehetősen elhíresült a település. Hogy mi történt pontosan? A Fejér Megyei Rendőrség főkapitánysága előre kitervelt, szándékos emberölés bűntettében...