Rengeteg hírt hallani olyan esetekről, amikor régi, híres embereknek eltűntnek hitt testrészei hirtelen, érdekes körülmények között egyszer csak felbukkannak. Vajon biztosak lehetünk benne, hogy ezek nem álhírek? Megtörténhet egyáltalán biztosan évtizedek, évszázadok múlva is az azonosítás?  A miértre, kérdésekre nem mindig  kapunk választ… van, amikor nem is érdemes mélyre ássunk. Mint például annak megértésében, hogy miért fogyasztották el egyesek, más emberek szerveit. Hát, igen… Bizony az eltűnések okai között ez is egy opció.  

Nehéz lenne felsorolni az összes extrém esetet, éppen ezért kicsit csemegéztünk és előválogattunk nektek a legizgalmasabb és leghátborzongatóbb csonka történeteteket.

  1. A francia forradalom még halálukban sem kímélte az uralkodókat. A Napkirály Lajos sírját felnyitották és kifosztották a forradalom során. Az uralkodó bebalzsamozott szíve többször gazdát cserélt a feketepiacon, míg végül egy 19. századi ínyenc paleontológushoz, William Bucklandhoz került. A zoológus háza tele volt élő és elhunyt állatokkal és emiatt megízlelte már a vakond, az egér, a párduc és még a krokodil húsát is. Állítólag egy alkalommal ezt mondta: „Sok mindent ettem már életemben, de egy király szívét még sosem”, majd mielőtt még bárki megállíthatta volna, egy karácsonyi vacsorán elfogyasztotta a Napkirály szívét.
  1. A II. Miklós cár udvarában tevékenykedő Raszputyint 1916-ban többször is el akarták tenni láb alól. A sikeres merénylet Juszupov herceg 1916. december 29-i vacsoráján érkezett el, ahol először ciánnal mérgezett borral és süteménnyel kínálta vendégét, aki tekintélyes adag elfogyasztása ellenére sem fordult az asztal alá. Az elképedt herceg végül pisztollyal hátba lőtte, de ez sem volt hatásos. Miután szintén felkelt fejbe lőtték, összeverték és a Névába dobták, ahol megfulladt. A misztikus gyógyító hírében álló Raszputyin péniszét annak halála és a bolsevikok győzelme után, orosz arisztokrata nők Párizsba vitték. A legendák szerint varázserővel bíró testrészt végül a mágus egyik leánytestvére Mária szerezte meg, és 1977-ben bekövetkező haláláig birtokolta azt. Egy nem sokkal később tartott aukció során derült ki, hogy ez valójában csak egy tengeri uborka volt.
  1. Az 1989-ben pártelnöki tisztsége alól felmentett Kádár János július 6-án hunyt el, maradványait pedig a budapesti Fiume úti sírkertben temették el. Az MSZMP egykori főtitkárának és feleségének sírját 2007 májusában ismeretlen tettesek felnyitották, a föld egy részét kihányták, a fémkoporsót pedig kivágták. A rendőrség közleménye szerint a párttitkár koponyája, valamint néhány csontja mellett a felesége hamvait tartalmazó urnának is nyoma veszett. A tettesek a Munkásmozgalmi Panteon falára a következő szavakat írták: „Gyilkos és áruló szent földben nem nyughat. 1956-2006”. A kilenc éve elkövetett bűncselekmény (a kezdeti kétmilliós nyomravezetői díj ellenére) ma is megoldatlan, egyes vélemények szerint a koponya még nem hagyta el az országot és elő fog kerülni.
  1. 2009 novemberében igen bizarr hírt közöltek az újságok: az 1945-ben kivégzett olasz fasiszta diktátor, „Benito Mussolini agyát és vérét árulják az interneten”. A második világháború után brutális kegyetlenséggel kivégzett Mussolini agya először egy milánói klinika boncasztalára került, majd egy részét az Egyesült Államokba vitték. Az olasz szakemberek váltig állították, hogy a náluk maradt, felboncolt maradványokat megsemmisítették és azok nem kerülhettek el sehova. Az elveszett agy egy részét az amerikaiak 1966-ban visszajuttatták az államférfi özvegyének, Rachele Mussolininek.
  1. Wolfgang Amadeus Mozart 1791-es halála után 10 évvel egy Joseph Rothmayer nevű sírásó „találta meg” az osztrák zeneszerző bécsi tömegsírba temetett maradványait, amikor felszámolták a tömegsírt, a koponyát eltette magának „szuvenírnek”. A nem mindennapi ereklye évtizedeken át öröklődött a családban egészen 1902-ig, amikor az egyik  rokon a salzburgi Mozarteum Alapítványnak adományozta a maradványt. Egy 2006-os elemzés szerint viszont egyáltalán biztos, hogy a koponya valóban Mozarté volt, ugyanis a zeneszerző rokonai maradványaiból vett DNS-minták nem egyeznek a koponyáéval, tehát biztosan nem áll rokonságban nagyanyjával és unokahúgával. Ez két dolgot jelenthet: a híres koponya hamis vagy Mozart felmenői nem a hűségükről voltak híresek.

5+1. A világ egyik legnagyobb elméleti fizikusának, Albert Einsteinnek az agyát is elvitték. A tettes a boncolását végző főorvos volt, Dr. Thomas Harvey, aki otthonában őrizte a becses darabot. A hamvasztás után elmondta ezt Einstein rokonainak, akik nem igazán örültek a ténynek, de végül beleegyeztek, hogy az agyat 240 szeletre osszák fel, és kutatók vizsgálják meg a részeket. Ma már több mint ezer „szelet” létezhet az agyból. Néhányat tudományos intézményekben (a legtöbbet a Princeton kórházában) őriznek, azonban az agy többi, nagyobb része, sajnos elveszett.

Forrás: Múlt-kor

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/horror-1160360_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/horror-1160360_960_720-150x150.jpgNews CitySzíneseltűnés,érdekességek,testrészekRengeteg hírt hallani olyan esetekről, amikor régi, híres embereknek eltűntnek hitt testrészei hirtelen, érdekes körülmények között egyszer csak felbukkannak. Vajon biztosak lehetünk benne, hogy ezek nem álhírek? Megtörténhet egyáltalán biztosan évtizedek, évszázadok múlva is az azonosítás?  A miértre, kérdésekre nem mindig  kapunk választ… van, amikor nem is érdemes mélyre...