Lassan belépünk a nyári szezonba és mindenki útnak indul belföldön vagy külföldön egy kis pihenés reményében. Sokaknál azonban, főleg a kapkodás miatt, pillanatok alatt rémálommá válhat a vakáció egy-egy otthon felejtett dolog miatt. Összeállításunkban összeszedtük nektek a top 5 elemet, amivel minden nyári bepakolós listának kezdődnie kellene. Mert egy nyaralásnál vagy csak egy rövid kiruccanásnál is figyelni kell arra, hogy gondosan pakoljunk be bőröndünkbe vagy táskánkba. Akárhová is utazol, ezeket semmi képpen ne hagyd otthon:

 1. Hivatalos iratok
  Az első és legfontosabb dolog. Mindig ellenőrizd le, hogy nálad vannak e az irataid. EU-n belül elég lehet egy személyi igazolvány, azonban, ha nagyobb távolságokban gondolkodsz, esélyes lehet, hogy kérni fogják az útleveledet. Iratokra itthon is szükséged lehet, hiszen alap minden szálláshelyi bejelentkezéskor.
 2. Átalakító
  Előfordulhat, hogy más országokban másmilyen konnektorokat használnak, pl. az Egyesült Királyságban 3 ágúak a jellemzők. De ne csüggjed, ha nincs otthon hegyekben ilyen eszköz, akkor rengeteg elektronikai szaküzletben fogsz találni átalakítót.
 3. Telefon, telefontöltő, fényképezőgép,
  Ha már az elektronikai cuccoknál tartunk, ne felejtsd otthon a telefonod és a fényképezőgéped töltőjét. Mivel fogod megörökíteni a gyönyörű látnivalókat, ha lemerülnek?
 4. Gyógyszerek
  Éppen egy fejfájás, vagy egy kisebb baleset rontsa el a nyaralásunkat? Vajon mi kell a gondatlan pihenéshez, ami még nem egy patika méretű készlet?
  Hogy milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal (a kötelezők mellett) függ attól is, hogy hova utazunk, illetve, hogy mivel töltjük szabadidőnket. Amiket mindenképp javaslunk: láz-, és fájdalomcsillapító, váratlan horzsolások vagy karcolások esetén legyen nálunk Betadine fertőtlenítő, sebtapasz, steril géz és hámosodást segítő krémek.
  Ha napos helyre megyünk, gondoskodjunk a megfelelő magas faktorú fényvédőről.
  És persze ne feledkezzünk meg a rovarokról, szúnyogokról és kullancsokról sem, erre a legmegfelelőbb eszköz az Ultrathon szúnyog – és kullancsriasztó aerosolt.
 5. A strandolás kötelező összetevői:
  Ne feledkezzetek meg a fürdőruháról, amiből jó van legalább 1 tartalék. Ugyanez igaz a strandlepedőre is. Fontos lehet még, a fentebb említett égés elleni krémek mellé, beszerezni egy szalma kalapot is a káros napsugarak ellen. Ha pedig napszemüveg, akkor csakis UV szűrős – ugyanis hipergyorsan rontja a látást egy kínai olcsó, minden védelem nélküli csoda…

 

Reméljük tudtunk segíteni. Jó pakolást és nyaralást kívánunk.

 

szerző: MZs

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/luggage-933487_1280-1024x682.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/luggage-933487_1280-150x150.jpgNews CityUtazásnyaralás,strand,vakációLassan belépünk a nyári szezonba és mindenki útnak indul belföldön vagy külföldön egy kis pihenés reményében. Sokaknál azonban, főleg a kapkodás miatt, pillanatok alatt rémálommá válhat a vakáció egy-egy otthon felejtett dolog miatt. Összeállításunkban összeszedtük nektek a top 5 elemet, amivel minden nyári bepakolós listának kezdődnie kellene. Mert egy...