Az egész világon ismert KISS zenekar 1973-ban alakult New Yorkban. Arcfestésükről és extrém fellépő ruhájukról könnyedén felismerhető, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb legvadabb zenekarává váltak őrületesen gyorsan. Dalaik generációkat húztak ki a mélypontról, sőt, nincs olyan igazi zenekedvelő fiatal, aki ne ismerné őket, hatásukat a mai, modern világban.
A banda fénykora 1970-es években volt, világszerte több mint 100 millió albumot adtak el. Tették mindezt úgy, hogy arcfestésük és kirívó öltözködési stílusuk miatt, anno, rajzfilmfigurákhoz hasonlították őket. Az eredeti felállás Gene Simmons (basszusgitár, ének), Paul Stanley (ritmusgitár, ének), Ace Frehley (szólógitár, ének) és Peter Criss (dob, ének) voltak. Criss és Frehley kiválása súlyos terhet mért a zenekarra, mert nem csupán bevételük csökkent egy időre, hanem a népszerűségük is.

Honnan indult valójában a KISS?

Az együttes frontembere, Gene, Izraelben született és szülei magyar-zsidó származásúak voltak. Éppen ezért a zenész tökéletesen beszél magyarul is. Az ikonikus zenekar, jórészt neki is köszönheti a mai napig lüktető sikert. A brutális balladák, a kihívó és lázadó viselkedés, a minőségi rockzene, a fülbemászó slágerek, a bandában kinyíló egyéniségek, mind-mind hozzájárultak a KISS legenda megszületéséhez.

A KISS volt az első olyan banda, akiknél a show műsor fontos szerepet játszott a koncerten és igazából az ő karrierjük indította be a látványos és óriási rock pop koncertek divatát a világon.

Érdekesség a zenekarról, hogy tagjai szerepeltek az egyik legismertebb rajzfilmsorozatban, a Scooby Doo-ban. Fokozta, ezen kívül, a körülöttük megszokott felhajtást, hogy 1978 szeptemberében, a zenekar tagjai egyszerre adtak ki szólóalbumokat, ami a zeneiparban teljesen szokatlan volt.  Persze valamennyi lemez sikert is aratott: több mint 1 millió példányt szállítottak ki belőlük már az első napokban.

Igazi „élesváltás” 1983-ban történt, amikor a zenekar elhagyta a sminket. Ez a lépés igencsak megosztotta a rajongókat, ezért 1996-ban, az öregfiúk bejelentették, hogy az eredeti felállásban, eredeti sminkben és ruhában, újra összeáll a KISS.  Az ikoniukus évben Criss és Frehley helyett: Eric Singer és Tommy Thayer került reflektorénybe.

A Kiss számos stílusban működő zenekarra volt és van hatással. Nagyságuk a Black Sabbath, Deep Purple zenekarokhoz és a Led Zeppelinhez mérhető. Napjainkban, már az új tagokkal is képesek megújulni. Nincs új smink, nincs különösebb múlt idézés, de van extremitás: Tommy az űrember ruhát vette fel, Eric pedig a macskaember bőrébe bújt és így turnéztak legalább 1 évig.

A KISS soha nem tudott igazán lenyugodni. Sorra nyomták a koncerteket még 10 évvel ezelőtt is: 2008-ban, a zenekar a 35. évfordulóján, világkörüli turnéra indultak. 2010-ben, nagyszabású európai turnén mutatták be új lemezüket, melynek neve Sonic Boom.

A KISS világszerte több 100 millió eladott albumával vált az Egyesült Államok egyik legismertebb zenekarává. Pályafutások során 24 db albumuk lett aranylemez és ezt az eredményt csak az Aerosmith tudta túlszárnyalni.

Ezzel a 2006-os élő koncerttel búcsúzom tőletek. Detroit Rock !! Yeah
https://www.youtube.com/watch?v=fTqLf1A-Q-4

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/KISS-1024x768.jpeghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/KISS-150x150.jpegNews CityNagyvilágegyüttes,rocktörténelem,történelem,zene,zenekarAz egész világon ismert KISS zenekar 1973-ban alakult New Yorkban. Arcfestésükről és extrém fellépő ruhájukról könnyedén felismerhető, az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb legvadabb zenekarává váltak őrületesen gyorsan. Dalaik generációkat húztak ki a mélypontról, sőt, nincs olyan igazi zenekedvelő fiatal, aki ne ismerné őket, hatásukat a mai, modern világban. A banda...