Rengetegszer hallottuk már, hogy „igen, megvan a rák ellenszere”, ami miatt újra és újra, kicsit bizonytalanul, félve, de elkezdünk reménykedni, hogy valóban sikerülhet legyőzni a többnyire halálos kórt.  Kapkodjuk a fejünket, keressük a bizonyítékokat, de a sok álhír miatt a végén, mindig szkeptikusak maradunk. Íme hát a legújabb módszer, amivel gyógyítani lehet a rákos megbetegedéseket! A nagy áttörést a Magyar Tudományos Akadémia közölte.  

Úgy tűnik, hogy a hír nem kacsa: talán tényleg megvan a megoldó kulcs. A felfedezést a Stanford Egyetem kaliforniai tudósainak köszönhetjük, akik úgy vélik, hogy az immunrendszer képes elpusztítani a szabályozatlan sejtszaporulatot, vagyis a különböző rákbetegségeket. Jó hír, hogy az év végén már meg is kezdődhetnek a klinikai próbák!!!

Tátrai Péter, aki a Magyar Tudományos Akadémia biológusa, elemezte az elér eredményt. Elmondása szerint: „A Ronald Levy laboratóriu­mában kidolgozott immunterápiás eljárásban két immun­stimuláns parányi mennyiségét közvetlenül a daganatba fecskendezték, amivel aktivizálták a daganatba beférkőzött, de ott támadásképtelen állapotba került immunsejteket. Az aktivizálás nyomán kialakuló immunválasz nemcsak a megcélzott daganatot pusztította el, de a szervezet bármely más pontján található azonos típusú daganatokat is, sőt, megakadályozta vagy lefékezte az ugyanilyen daganatok későbbi kialakulását„. Heuréka! Ha ez tényleg igaz, akkor végre igazán van miben reménykedni és felszámolható az elmúlt és jelen évszázad legdurvább civilizációs betegsége.

Ronald Levy és a mellette dolgozó Idit Sagiv-Barfi elmondása szerint, a csodaszer a bénult immunsejtek erősítésére és „felélesztésére” szolgál, „akik” magukhoz térve leszámolnak a daganatos sejtekkel és azok áttéteivel is, legyen az bármilyen daganattípus.

Vajon ez lenne az áttörés, a megoldó kulcs?

A laboratóriumi egereken tesztelt csodaszer kivalló eredményeket mutatott. 90 egérből 87-nél sikeresen eltűntek a növekedésnek induló daganatok, mint egy 20 napon belül és 3 hónap után sem tértek vissza. A maradék három egér esetében a megfigyelési időszak végén újra kiújult a rákos sejt, de az újabb kezelés már sikeres volt náluk is.
A kísérlet során, az orvosok, tehát, rájöttek arra is, hogy a daganat nem válik ellenállóvá, tehát a közvetlenül beadott immunerősítőszer elpusztította a közeli és a távoli daganatot is egyaránt.

A rákos megbetegedéseknél bebizonyított, hogy nagy része a genetikán múlik. Éppen ezért volt sokáig patthelyzetben az orvostudomány. „Nagyon örülünk ennek az új kutatási eredménynek, remek kiindulópont. De még nagyon hosszú az út a gyakorlatba való emelésig, hiszen még csak egereken végeztek kísérleteket. Az emberi gyógyításig még több lépés visz. A rák egy borzasztó bonyolult és összetett betegség, ezért az univerzális módszerekben nem igazán hiszek, ami minden típusra, mindenkire ugyanolyan jó. Szokatlanul gyorsnak minősül, hogy év végére már alkalmazhatják klinikán, bekerülhet a protokollba. Emellett bizakodva várjuk az új kutatás eredményeit és reménykedünk a legjobbakban „– mondta el Rozványi Balázs A Magyar Rákellenes Liga elnöke konferenciája után.

Szerző: MZs

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/dna-1903318_1280-1024x576.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/dna-1903318_1280-150x150.jpgNews CityEgészségbetegség,kutatás,orvoslásRengetegszer hallottuk már, hogy „igen, megvan a rák ellenszere”, ami miatt újra és újra, kicsit bizonytalanul, félve, de elkezdünk reménykedni, hogy valóban sikerülhet legyőzni a többnyire halálos kórt.  Kapkodjuk a fejünket, keressük a bizonyítékokat, de a sok álhír miatt a végén, mindig szkeptikusak maradunk. Íme hát a legújabb módszer,...