A diktátor 1945. április 30-án vetett véget saját életének feltehetően pisztollyal és méreggel. Holttestét és társai tetemét kivitték a bunker elé, ahol rejtőzött, leöntötték benzinnel majd meggyújtották és eltemették őket. Ennek a feltételezésnek bizonyítéka egy állcsont és egy koponyacsontdarab, amelyet 60 éve Moszkvában őriznek. De vajon mi történt valójában azon bizonyos tavaszi napon?

2000-ben a maradványokat „A harmadik birodalom agóniája„ című kiállításon közszemlére tették.  Ott, az amerikai Nick Bellaton kutató mintát vett a csontdarabokból és a genetikai vizsgálat eredménye során azt állította, hogy a csontok egy 20-40 év közötti korú nőtől származnak és semmilyen tény, bizonyíték nem utal rá, hogy az áldozat méreg után fejbe lőtte volna magát.

Akkor mi történhetett? Biztosan állítható, hogy a XX. század mészárosa önkezével véget vetett életének? Nos, Hitler halála mindig is vitatott volt a történészek körében, számtalan legenda terjeng arról is, hogy valójában megmenekült. Született azonban egy újabb elmélet és Philippe Charlie és segítői eloszlatják a korábbi legendákat.

„Nem ment tengeralattjáróval Argentínába, sem egy eldugott bázisra az Antarktiszon, sem a Holdra” mondta Philie Charlier orvos szakértő, aki Hitler fogazatát vizsgálta.  Ezzel együtt azt a tényt is ki lehet zárni, hogy Hitler nem halt meg a második világháború idején.

Megállapították, hogy a tévhitek ellenére valóban elhunyt a náci diktátor 1945-ben. Azt állítják, hogy „a fogak valódiak, nincs semmi kétség. Tanulmányunk bizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben”. A vizsgálatok eredménye, amit Philippe végzet 4 másik kutatótársával a közelmúltban jelent meg az European Journal of Internal Medicine című folyóiratban.

Az orvosszakértők azt is megállapították, hogy Adolf Hitler fogazata és a fogazatán lévő fogkövek és maradványok alapján vegetáriánus volt. A „lelet” továbbá azt igazolta, hogy a diktátor biztosan nem lőhette szájba magát, mert nem találkoztak lőporral sem ahhoz közelálló anyaggal a fogazaton.

A rejtélynek még nincs megoldása, de egy lépéssel talán közelebb került végre a világ a valósághoz. A súlyos felfedezés, már most is alapjaiban átrendezi a történelmi tényeket és további izgalmakat generál. „Nem tudni pontosan, hogy cianidot használt, hogy megölje magát vagy golyót repített a fejébe. Valószínűleg mindkettő”. – zárta egyelőre rövidre nyilatkozatát a tudós.

 

Szerző: MZs

 

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/he-went-that-way-adolf-hitler-was-thought-hiding-argentina-by-fbi-chief-j-edgar-hoover.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/he-went-that-way-adolf-hitler-was-thought-hiding-argentina-by-fbi-chief-j-edgar-hoover-150x150.jpgNews CityNagyvilágdiktátor,hitler,történelemA diktátor 1945. április 30-án vetett véget saját életének feltehetően pisztollyal és méreggel. Holttestét és társai tetemét kivitték a bunker elé, ahol rejtőzött, leöntötték benzinnel majd meggyújtották és eltemették őket. Ennek a feltételezésnek bizonyítéka egy állcsont és egy koponyacsontdarab, amelyet 60 éve Moszkvában őriznek. De vajon mi történt valójában...