A Cap d’Agde a Földközi-tenger partján, Franciaország déli részén található Agde város tengerparti üdülőhelye. Ennek naturista negyede Európa legnagyobb 1974 óta működő naturista üdülőtelepe. A területén álló számtalan apartmanházban, villaparkban és kempingben egy szezonban akár 250–350 ezer naturista is tölti pihenését.

 

Mielőtt bemutatnánk ezt a különleges üdülőhelyet, érdemes tisztában lenni a fogalmakkal. Nem mindegy ugyanis, hogyan teszünk különbséget naturista és nudista között. Míg a nudista szeret meztelenkedni, ebből a célból megy ki a kijelölt strandokra, addig a naturista, a saját otthonában is pőrén közlekedik, mi több, a házimunkákat is így végzi, mert büszke a saját testére. Nem a magamutogatás és a provokálás a célja, hanem egyszerűen ez teszi boldoggá, neki ez a meztelen valósága.

Mitől olyan népszerű Cap d’Agde?

Ez a naturista paradicsom maga a mennyország. Természetes, biztonságos, csillogó és egyben fullos relaxációt kínáló csoda. Maga a naturista „falu” körbe van kerítve és a belépéshez regisztráció szükséges. Döbbenetes szám: egy időben, akár több mint 40 ezer naturista is meg tud szállni itt.

A negyeden belül legalább 180 kereskedelmi szolgáltató lesi a kívánságokat és minden helyben megtalálható, ami a nyaraláshoz szükséges: élelmiszerboltok, mosoda, fodrász, tetováló, éttermek, éjszakai bárok, bank, ATM automaták stb.. Ugyan a repertoár részét képezik a ruhaboltok is, ám itt maximum ajándékot vásárolnak a turisták, ugyanis  mindenütt természetes, sőt, általános és elvárt a ruhanélküliség.

A terület tökéletesen megfelel a luxus biztosítására is. Közel 300 férőhelyes kikötője van és 5 km hosszú, homokos tengerparttal is rendelkezik. Az évek során a parton kialakult egy rövidebb, a központi résztől távolabb eső partszakasz, ahol többségükben férfipárok napoznak, illetve van egy olyan rövidebb partszakasz is ahol éjjel-nappal elfogadott a nyilvános szex is.

A telepen szigorúan vigyáznak a biztonságra: bár a naturista közösség nagyon figyel egymásra, azért vannak önkéntesek és ellenőrök, biztonsági őrök is. Az éjszaka  gyakran járőröznek a rendőrök, a tengerpartot pedig több toronyból felügyelik folyamatosan az életmentők.

cape-of-agde-174316_960_720

Átlagos kemping vagy luxus apartman?

A szállásokat apartmanok és villaházak sokasága alkotja, illetve tartozik a negyedhez egy kemping is, ahol sátorral és lakókocsival is meg lehet szállni. Már önmagában is érdekes látnivaló Héliopolis, ami egy nagyjából 300 méter átmérőjű, kör alakú, a tenger felé nyitott öt szintes 12 épületből álló komplexum, amiben több mint 1000 apartman található. Ehhez kapcsolódik a Natura Beach, amiben további 57 apartman van. A kínálatról érdemes tájékozódni, mert nagyon hamar elkelnek a legjobb helyek, arról nem is beszélve, hogy a foglaltsági mutatók évről-évre csak fölfelé kúsznak az összes itt fellelhető szállástípus kapcsán.

Kimaxolt meztelenség éjszaka is

Ugyan a csodaszép természeti környezet és fantasztikus idő miatt a családos naturisták is előszeretettel járnak ide kikapcsolódhatnak, éjszaka mégis a bevállalósabbaké a főszerep. Amint lemegy a nap, sorra nyitnak meg az éjszakai szórakozóhelyek, ahol tökéletesen kielégítik az éjszakai életre vágyók izgalmai igényeit.  Nem ritka, hogy itt kivételesen kihívó öltözetű emberek is felbukkannak, ám a többség ilyenkor is teljesen ruha nélkül merül el az élvezetek éjszakájába. Sokan, akik nem fanatikus naturisták, itt próbálgatják átlépni a saját határaikat (hálószobában viselt fehérneműkben, vagy akár jelmezekben jelennek meg). Kötelező program, az ide látogatóknak, mert ezt máshol nem lehet átélni, megtapasztalni Európában.

Bár Cap d’Agde Európa legnagyobb naturista üdülőtelepe, de mivel a part bizonyos szakaszán elfogadott a szexuális tevékenység, illetve a területen belül éjszaka erotikus szórakozóhelyek is nyitva vannak, a Nemzetközi Naturista Szövetség (INF-FNI) nem fogadja el hivatalos naturista helyszínnek. Akárhogy is van, aki ide belép, az diszkréten kezeli az itt történteket, az üdülőtelepen belüli életet. Hogy miért? Mert Cap d’Agde nem a perverzitás kedvelőinek melegágya, hanem egy igazi ritkaság, egy olyan naturista pihenést kínáló úti cél, ahol a relaxáció és lazítás vannak a központi helyen.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/girl-1488904_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/girl-1488904_960_720-150x150.jpgNews CityUtazásFranciaország,naturizmus,pucérságA Cap d’Agde a Földközi-tenger partján, Franciaország déli részén található Agde város tengerparti üdülőhelye. Ennek naturista negyede Európa legnagyobb 1974 óta működő naturista üdülőtelepe. A területén álló számtalan apartmanházban, villaparkban és kempingben egy szezonban akár 250–350 ezer naturista is tölti pihenését.   Mielőtt bemutatnánk ezt a különleges üdülőhelyet, érdemes tisztában lenni a fogalmakkal. Nem mindegy ugyanis,...