A 122 éves Millenniumi Földalatti vasút, avagy a mindennapi köznyelvben elterjedt Kisföldalatti, ami a világ első villamos hajtású földalatti vasútjaként vált híressé, hatalmas változásokon megy át a közeljövőben. Ugyan 1896. május 2. óta is óriási fejlődésen ment keresztül a kisvasút, mégis szükségessé vált, hogy a nagyközönséget jobban kiszolgálja, megfelelve a XXI. századi követelményeknek, igényeknek.

Éppen ezért a BKK kiírta a kisföldalatti felújításának és útjának meghosszabbítására szóló közbeszerzést. Hosszú folyamat lesz, mégis megéri a várakozást és a fennakadásokkal járó esetleges mérgelődést, hiszen az első fontos tervezetük a kisföldalatti állomásainak meghosszabbítása. A már meglévő 11db állomás, most 6 db új megállóval bővülne. A tervezett új megállók a következők lennének:
– A mexikói úttól: Kassai tér, Balázs park, Rákosszeg park, Csáktornya park, Körvasút –Marcheggi híd.
– A Vörösmarty tértől: Vígadó tér.

A fejlesztések másik fontos eleme, hogy több, fontosabb állomást szeretnének akadálymentesíteni, valamint a kiírás szerint új kijárat épülne az Oktogonon és a Hősök terén. A közlekedést könnyítené, hogy plusz lift rendszert alakítanának ki a Deák téren, így az utasok könnyebben elérnék az összekötő folyosókat. A további tervekben pedig az is szerepel, a közlekedés egyszerűsítése céljából, hogy itt egy második átjárót is építenének.

Az utasok felé a legjobb hír az, hogy mindezeken felül nagyobb kapacitású, hosszabb, egyterű, új és várhatóan biztonságosabb járművek is beszerzésre kerülnek.

A fejlesztések kezdetének pontos időpontja még nem ismert, de terveket látva, úgy tűnik, hogy érdemes lesz várni!

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/seemed-3309912_1920-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/seemed-3309912_1920-150x150.jpgNews CityBelföldfelújítás,kisföldalatti,vasútA 122 éves Millenniumi Földalatti vasút, avagy a mindennapi köznyelvben elterjedt Kisföldalatti, ami a világ első villamos hajtású földalatti vasútjaként vált híressé, hatalmas változásokon megy át a közeljövőben. Ugyan 1896. május 2. óta is óriási fejlődésen ment keresztül a kisvasút, mégis szükségessé vált, hogy a nagyközönséget jobban kiszolgálja, megfelelve...