Az Aerosmith, az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb amerikai hard rock zenekar. Gyakran illetik meg őket a „The Bad Boys Boston” (a bostoni rosszfiúk) jelzővel. A zenekar rhythm és blues (nem egy egyértelmű műfaj) alapú rockot játszik, de pályafutásuk alatt több stílusba is belekóstoltak.  Az együttes 1970 es években alakult, tagjai Steven Tyler, Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton, Brad Whitford.

Az Aerosmith több mint 150 millió eladott albummal, a világ egyik legsikeresebb rock zenekara. Az Aerosmith és a Get Your wings című albumaik megjelenése után, elsősorban a média figyelem hiánya miatt, már nem született olyan jelentős lemezük, amivel látványosan meghódították volna a slágerlistákat, azonban a folyamatos turnézásoknak köszönhetően, a mai napig olyan erős az imidzsük és hírnevük, hogy lehetetlenség letaszítani őket a rock zenei trónról. A mára már erősen nagypapa korúra érett sztárok, olyan karizmatikus erővel bírnak, hogy nincs olyan koncert, ahol ne csordulna könny, ne tombolna a közönség és ne csúszna le a lányok bugyija.

Hogyan lett egy kis bostoni zenekarból rock történelem?

Az igazi áttörést, a milliós számban elkelt Toys in the Attic és a Rock albumok hozták meg az együttes számára és így kezdetét vette egy olyan siker széria, ami a mai napig egyenesen ível a csillagok közé. Köszönhetően a 70-es évek nyitottságának, felszabadult szellemének és lázadó világának, a rádió és TV műsorok hatására, a rock fenegyerekeinek nem okozott gondot teljes stadionokat megtölteni egy-egy koncert alkalmával. A népszerűséggel igen hamar anyagi haszon is járt, 1976 szeptemberében, például, kilencszázezer dollárt kerestek mindössze 30 nap alatt. Nem véletlen tehát, hogy maga a Circus magazin is megírta, hogy „legfeljebb a Kiss és a ZZ Top maradhat velük versenyben a legizgalmasabb új zenekar címéért”.

Kitartásuk és lendületük nem csak az évtized végéig, Joe Perry és Brad Whitford kiválásáig tartott, hiszen az ezt követő 3 albumuk: (Night in the Ruts (1979), a Rock in a Hard Place (1982) és a Done with Mirrors ) arany és platinalemez lett.

Köszönhetően a kiadók rámenős munkájának is, új távlatokat nyitottak meg az együttes előtt az MTV zenei műsorai. A 80-as évek végén több sikeres lemezt adtak ki, az ezeken helyet kapó dalok (a kor igényeihez igazodva) többnyire balladák voltak, ami biztosította is a fenegyerekek számára a folyamatos jelenlétet a műsorcsatornákon.

Az Aerosmith azon különleges bandák közé tartozott, akik az 1990-es évek grunge és alternatív rock divatában, meg tudták őrizni önmagukat és népszerűségüket. Ez az érdeklődés egy csöppnyit sem csökkent, ugyanis a mai napig is teltházas koncerteket adnak.

Steven Tylerék 66,5 millió albumot adtak el csak az Államokban, és ennek köszönhetően a legkelendőbb zenekarának számítanak, maguk mögött hagyva a Rolling Stonest, Bon Jovit és még a Queent is. (Érdekesség, hogy a hard rockot játszó zenekarok közül is, mindössze csak a 2 zenekar adott el náluk több lemezt. Ők pedig az AC/DC és a Led Zeppelin.)

Az Aerosmith számos zenekar példaképe. Guns N roses, Metallica, Mötle Crüe és a Nirvana is egyaránt őket nevezik meg inspiráló elődként a pályafutásuk kezdetén.

Nincs még egy olyan öregfiúkból álló zenekar, akinek valamely számát ennyiszer rongyosra játszották volna. A Youtube portálon már több mint 410 millióan hallgatták meg csak a CRAZY nevű dalt! Ezzel búcsúzom én is. Jövő héten újabb zenekart hozok nektek.

https://www.youtube.com/watch?v=NMNgbISmF4I

Szerző: Mzs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/aerosmith_11.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/aerosmith_11-150x150.jpgNews CityNagyvilágbanda,történelem,zeneAz Aerosmith, az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb amerikai hard rock zenekar. Gyakran illetik meg őket a „The Bad Boys Boston” (a bostoni rosszfiúk) jelzővel. A zenekar rhythm és blues (nem egy egyértelmű műfaj) alapú rockot játszik, de pályafutásuk alatt több stílusba is belekóstoltak.  Az együttes 1970 es években alakult,...