Az utóbbi években a terrorveszély rengeteg országban fenyegető tényező, ezért a legtöbb ember nem szívesen tervez külföldi utazásokat. Ám, szerencsére vannak még paradicsomi, érdekes országok, helyek, így nem kell lemondani a nyaralásról annak sem, aki a kelleténél jobban aggódik a közbiztonság miatt. Hová menjünk, ha élményekkel akarjuk feltölteni magunkat és maximálisan át akarjuk adni magunkat a pihenésnek, relaxációnak? Íme az 5, jelenleg legbiztonságosabb hely a világon, amit még a pénztárcánk is kibír!

  1. Lengyelország:

Lengyelország csodaszép városokkal van tele. Zakopane, Varsó, Krakkó, Poznań és Gdańsk. Gdańsk, Lengyelország egyik legszebb városa, amely a Balti-tenger partján helyezkedik el. Óvárosa, amelyet a II. világháborúban teljesen leromboltak, majd gondosan visszaállítottak Hanza-szövetség korabeli pompájában, igazi látványosság az ide látogatók számára. Krakkóban található a Wawel-domb, ahol a székesegyház, a királyi palota, és Leonardo da Vinci Hermelines hölgye van, így, aki errefelé veszi az irányt, az garantáltan nem fog unatkozni és csalódni sem.

Az egyik legmesésebb lengyel úti cél, Wrocław, ahol soha nem lehet unatkozni! Teljesen magával ragadja az embert. Rengeteg színes ház van itt, a Városháza, a rengeteg templom és az Odera számtalan mellékága által körül ölelt sziget.Wróclaw

  1. Oroszország

Moszkvában, a Vörös téren találjuk a Lenin mauzóleumot, ami Vlagyimir Iljics Lenin nyughelye. Lenin bebalzsamozott holttestét 1924 óta lehet megtekinteni itt. A látogatók a főbejáraton léphetnek be, majd a bal oldali, három méteres lépcsőn ereszkednek le a sírboltba, ahol körbejárhatják a szarkofágot. Ugyan szigorú szabályokat kell betartani, megállni egy másodpercre sem lehet, azért kihagyni egy ilyen csodát, felér egy életünk végéig tartó lelkiismeret furdalással.

Szentpéterváron van a csodás Vérző Megváltó temploma, más néven Krisztus feltámadása templom. A Jekatyerinszkij-csatorna közelében található és azon a helyen emelték, ahol 1881-ben II. Sándor cár ellen orosz anarchisták végzetes merényletet követtek el.szentpétervár

Itt látogatható a Dosztojevszkij-ház, melyben egy állandó kiállításon Dosztojevszkij könyvei és személyes tárgyai láthatók. Mivel a házban a kommunizmus idején bérlakásokat alakítottak ki, és az eredeti berendezés megsemmisült, a rekonstrukcióhoz az eredeti tervrajzokat, valamint az író kortársainak emlékiratait, elsősorban felesége és titkárnője, Anna Grigorjevna írásait használták fel.

  1. Észtország

A főváros, Tallin, maga Meseország fővárosa. Az észt Szabadtéri Múzeum kiváló látványosság, ha az ember szeretne egy kicsit kilépni a városi forgatagból. A hatalmas, erdős parkban két évszázados épületek: nádfedeles házak sora, kápolna, falusi iskola idézi, miként éltek itt az emberek és harcoltak a túlélésért. Pärnu (kiejtés: perno) iszapfürdőiről híresült el, a 19. századtól fogva egyre nagyobb számban zarándokoltak ide a mozgásszervi megbetegedésekkel és egyéb panaszokkal az emberek. Hosszú, homokos part is hívogatja a turistákat, ami által Pärnu 1995 óta hivatalosan is a “nyári főváros” címmel büszkélkedhet. Hatalmas parkok, fasorral szegélyezett utcák, erkélyes villák adják Pärnu-nak a fürdőváros hangulatot.

  1. Lettország

A Balti országok közül a második leglátványosabb célpont Lettország, ahol a Gauja nevű folyó partján fekszik a festői szépségű Sigulda. Ennek fő nevezetessége egy középkori erődítmény, illetve annak maradványai. A város többek között a gyógyfürdőiről is híres.  Barlangok és lélegzetelállító sziklák, aktív pihenés és megannyi élmény. Nem érdemes lemondani róluk!

Az ország egyik legrégebbi városa Cesis, amely közép Vidzeme-felföldön található. Az óváros a macskaköves utcáival különleges hangulatot ad. Cesisben két rendkívüli kastély is van, amelyek egymás mellett találhatóak. Az első, az eredeti Cesis-kastély, melyet a XIII. században építettek. A szomszédjában található a XVIII. században épül Új Cesis-kastély, amely csodás kertekkel van körülvéve. A kastélyban található a Történelmi és Művészeti Múzeum is.

  1. Bulgária

Bulgáriáról mindenkinek a csodás partszakaszok jutnak eszébe. Hatalmas homokos tengerpartjai mentén halászfalvakat, illetve történelmi emlékeket is találunk. A turisták többsége a Napos partot és az Aranyhomokot választja az üdülésre, de érdemes kipróbálni Varna és Burgas városi strandjait is.

Bulgáriában található Plovdiv is, aminek több mint 6000 éve alapították óvárosát. A hely, különböző korok építészeti stílusát mutatja, amit pedig érdemes alaposabban megnézni, az a román stílusú amfiteátrum.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/photo-1519076651956-95f25edf6780.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/photo-1519076651956-95f25edf6780-150x150.jpgNews CityUtazásbiztonság,nyaralás,terrorveszélyAz utóbbi években a terrorveszély rengeteg országban fenyegető tényező, ezért a legtöbb ember nem szívesen tervez külföldi utazásokat. Ám, szerencsére vannak még paradicsomi, érdekes országok, helyek, így nem kell lemondani a nyaralásról annak sem, aki a kelleténél jobban aggódik a közbiztonság miatt. Hová menjünk, ha élményekkel akarjuk feltölteni magunkat...