Óbuda a kultúra városa. Szép, nyugodt környezet, nagyon könnyen megközelíthető és rengeteg látnivaló van. A Fő téren múzeumok, a Duna partján szórakozóhelyek, a kis utcácskákban pedig a történelem ragadnak magukkal. Vegyétek hát be fővárosunk legszebb részét ti is, merüljetek el a pihenés és kirándulás budapesti gyöngyszemében!

A legnagyobb panel

A Szőlő utcában található nem csak Budapest, hanem Magyarország legnagyobb lakóháza. Az 1970-ben épült panelház több, mint 300 méter hosszú és az itt található 885 lakásban hozzávetőleg 3000 ember lakik. A közelben fekvő Flórián téri aluljáróban megnézhetjük a Fürdőmúzeumot is, ami egy római kori katonai tábor közfürdőjének a maradványait mutatja be.

Aquincum

A Szentendrei út 135. szám alatt található a legnagyobb budapesti, római kori emlékünk. A múzeum igazán különleges régészeti, történeti emlékeinek a legnagyobb gyűjtőhelye. Ez Magyarország egyik legnagyobb területű római régészeti parkja, ami az i. sz. 2-3 századi Aquincum polgárvárosának mintegy negyedét mutatja be, köztük a városközpont legjellemzőbb középületeit és magánházait. Megtekinthetjük, milyen volt az ókori római élet, hogy nézhettek ki a fürdők, a fórum, a törvényhozás háza illetve a szentélyek.

Csodák palotája

A CSOPA egy igazi tudományos játszótér kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A játékos tanulás vagy a meglévő tudás fejlesztése is elérhető itt. A fizikától a természettudományig mindenféle terem van, és minden kipróbálható! Mindenhol van egy rövid leírás, mit kell csinálnod az adott helyen és mit fogsz tapasztalni miután kipróbáltad. Egy egész napos program, ami egy percre sem unalmas! Amit az iskolában tanultunk és nehezen emészthető volt, az itt teljesen világossá válik és nagyon hamar beépül a meglévő tudások közé.

Római-part

A bulizni, szórakozni vágyóknak remek lehetőségeket nyújt a Római-part. Gyönyörű rálátás van a Dunára, és a hangulatos büfék, gasztro bisztrók beszippantják az embert. A Fellini Kultúrbisztró közvetlen a parton van és nyugágyakra, illetve camping székekre ülhetnek ki a látogatók élvezve a nyugalmat, a víz közelségét és persze az alkohol mámorát. Kicsit feljebb van még egy remek hely, a Két rombusz, ahol két buszt alakítottak át úgy, hogy a belsejében is és a tetején is lehet ülni, iszogatni.

Hajógyári-sziget

A hivatalos nevén Óbudai-sziget tárt karokkal várja a piknikezni vágyókat vagy azokat, akik csak szeretnének sétálni a természetben. A gyerekes családok számára van egy óriás játszótér, ahol szépen felújított, különleges csúszdák is vannak. Nyaranta itt rendezik meg a Sziget Fesztivált, így sokak számára ismerős lehet a terep. A sziget fő bejárata a K-híd, mely eredetileg egy vasúti híd volt, ma már azonban közúti és gyalogos átjáró.

Szerző: Zsidákovits Lulu Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/gold-team-1521499_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/05/gold-team-1521499_960_720-150x150.jpgNews CityBelföldérdekességek,látnivalók,ÓbudaÓbuda a kultúra városa. Szép, nyugodt környezet, nagyon könnyen megközelíthető és rengeteg látnivaló van. A Fő téren múzeumok, a Duna partján szórakozóhelyek, a kis utcácskákban pedig a történelem ragadnak magukkal. Vegyétek hát be fővárosunk legszebb részét ti is, merüljetek el a pihenés és kirándulás budapesti gyöngyszemében! A legnagyobb panel A Szőlő...