Bár a zenei kínálat a korábbinál ütősebbre sikerült az idei fesztiválon, mégse menjünk el szótlanul az egyéb programok mellett sem. Ahogy már megszokhattuk a Szigeten idén is nagy lesz a nyüzsgés a koncerteken kívül is.

A Cirque du Sziget évek óta fontos eleme a fesztivál változatos programkínálatának. Idén egy egészen különleges újcirkuszi előadással érkeznek, és a 900 férőhelyes sátorban Guinea, Marokkó és Kambodzsa varázslatos világa elevenedik majd meg.

A Fidelio Színház- és Táncsátornál a reggelek továbbra is frissítő tánccal indulnak, ezt követően pedig a fedett sátor és a szabadtéri színpad a hazai és nemzetközi kortárstánc-szcéna legjavát vonultatja fel.

Első alkalommal rendezik meg a Sziget Élőszobor Bajnokságát. A fesztiválon bemutatkozási lehetőséget kap az elődöntőbe jutott tíz élőszobor, akiket negyven pályázó közül választottak ki a Sziget szakmai partnere, a világ legnagyobb élőszobrokat felvonultató eseménye, a holland World Living Statues Festival képviselői.

Lassan tíz éve, hogy állandó résztvevői a fesztiválnak a hazai múzeumok is. A 2008-ban létrehozott Múzeumi Negyed, a legnagyobb és legérdekesebb budapesti és magyarországi múzeumok interaktív bemutatkozásának helyszíne, egy kulturális és művészeti találkozóhely.

A Sziget minden szempontból egyik legkülönlegesebb helyszíne, a Magic Mirror 2018-ban is arra törekszik, hogy minél sokrétűbben mutassa be az LMBTQ közösség változatosságát. Idén mindenkihez szólnak, programjuk a lehető legszélesebb spektrumát mutatja be a queer kultúrának, amelyen itt minden olyan művészeti megnyilvánulást érthetünk, amely túllép a meleg-heteró ellentétpáron.

Továbbra is 12:00 és 22:00 között várja az érdeklődőket a Before I Die interaktív, művészeti projekt. Idén már az egész fal a látogatók rendelkezésére áll, hogy kifejezzék, mi az, amire vágynak életük során, a Sziget közössége a hét folyamán gondolataival építheti ezt a végtelen bakancslistát.

A Civil Sziget még mindig a fesztivál egyik legszínesebb, legérdekesebb színfoltja. Olyan találkozóhellyé vált, ahol a fiatalok az őket leginkább érdeklő témákban információt, szolgáltatást, segítséget kapnak, részt vállalhatnak a szervezetek munkájában.

(szerk.)

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/sziget2-1024x683.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/06/sziget2-150x150.jpgNews CitySzínesfesztiválok,magyar fesztiválok,Sziget,Sziget FesztiválBár a zenei kínálat a korábbinál ütősebbre sikerült az idei fesztiválon, mégse menjünk el szótlanul az egyéb programok mellett sem. Ahogy már megszokhattuk a Szigeten idén is nagy lesz a nyüzsgés a koncerteken kívül is. A Cirque du Sziget évek óta fontos eleme a fesztivál változatos programkínálatának. Idén egy egészen...