Napjainkban a vidámparkok egyre népszerűbbek a gyerekek és a felnőttek körében is. Van azonban egy olyan hely a világon, ami sokkal több egy klasszikus hullámvasút, céllövölde kombónál, ez pedig nem más, mint Disneyland, az egyik leghíresebb családi park a világon.

Kalifornia, Florida, Párizs, Hongkong, Tokió és Sanghaj.  Hat olyan város, ahová nem csak a helyi látványosságokért látogat el az ember, hanem az izgalmas és kalandos vidámparkért, Disneylandért is. Igazi meseország ez, ahol a gyerekek és felnőttek a klasszikus és legújabb Disney hősök tündérmeséit élhetik át a valóságban. Itt minden megtörténhet. Ölelkezhetsz Mickey Mouse-zal, lepacsizhatsz Goofy kutyával, fényképezkedhetsz imádott mesehősöddel.

A park több részből áll és tematikusan lett felosztva. Több korabeli boltot, éttermet és lóvasutat találsz meg a parkon belül, olyanokat, amiket nem csupán kívülről csodálhatsz meg, de ki is próbálhatsz. A nap fénypontja, kétség kívül, azonban, a déli felvonulást, ahol szinte egymást tapossák a látogatók a Disney sztárok felvonulásáért.

El tudsz képzelni ennél csodásabb családi kikapcsolódást? Ismersz olyan helyet, ami ennél ütősebb életre szóló emlékkel ajándékozza meg a gyerekeket? Én nem. Éppen ezért egyértelműen kijelenthetem, hogy Disneyland tökéletes választás minden utazónak. Arról nem is beszélve, hogy a parkok megközelítése egyszerű, akár autóval, akár tömegközlekedéssel indulunk is útnak.

Ha még mindig nem vagy meggyőzve, akkor íme néhány érdekesség Disneylandből.
– Hamupipőke kastélya üveggyapotból épült, tehát 1 db követ sem használtak fel ennek felépítésére.

57 méter magas Hamupipőke kastélya, mely a Varázskirályságban található.

300 busz szállítja a vendégeket mindennap a létesítményen belül.

10 117 hektárt természetvédelmi területté nyilvánítottak a parkban.

– Itt még a szemetet is másképp kezelik. A park területén a hulladék egy sűrített levegővel működtetett rendszerbe kerül, és rejtett csöveken keresztül „fújódik ki”.

Disneyland célja, hogy a látogatókkal kicsit elfeledtessék a valóságot, pontosan úgy, mintha egy hatalmas színházban lennének, vagy éppen a legújabb amerikai animációt néznénk egy kényelmes 4D moziban.

szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/28538050_2060300243983525_1395683891_n.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/28538050_2060300243983525_1395683891_n-150x150.jpgNews CityNagyvilágjáték,szórakozás,vidámparkNapjainkban a vidámparkok egyre népszerűbbek a gyerekek és a felnőttek körében is. Van azonban egy olyan hely a világon, ami sokkal több egy klasszikus hullámvasút, céllövölde kombónál, ez pedig nem más, mint Disneyland, az egyik leghíresebb családi park a világon. Kalifornia, Florida, Párizs, Hongkong, Tokió és Sanghaj.  Hat olyan város,...