Eger a legdinamikusabban fejlődő magyar városok egyike, az egri borvidék központja, mi több, az ország legjelentősebb borvárosainak gyöngyszeme. Nem sokan tudják, de a megyeszékhely különlegessége, hogy azon 5 magyar település közé tartozik, melyekről krátert is elneveztek a Marson.

Eger városát 1 nap alatt maximum „megkóstolni” lehet, de bevenni, igazán megízlelni nem. Az itt található számos múzeum és kiállítóhely mellett örök mementó a vár és a török megszállás korabeli emlékek, a csodaszép állapotban fennmaradó barokk házak, paloták, a Varázstorony, az abban rejlő Camera Obscura és a Szépasszony-völgy régi borospincéi is.

Város a város alatt?

Bizony! Eger alatt egy komplett pincerendszer húzódik és nagy szerencsénkre ennek jelentős része a látogatók előtt is nyitott. Tökéletes délutáni program ez! Gondoljatok csak bele: tanúi lehettek az ország 7 építészeti csodái közül az egyiknek. Látogassatok, hát el az érseki pincerendszerbe és éljétek át életetek egyik legkülönlegesebb élményét 45 percben. Múlt és jelen, soha nem látott mészkő képződmények… mindez állandó, 12 fokos hőmérsékleten.

Nincs párja az egri Főszékesegyháznak!

Magyarország egyik legnagyobb temploma is Egerben található. A Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyház az Egri főegyházmegye katedrálisa. Régebben mecsetként funkcionált, majd 1950-es években készült el teljesen. Monumentális oszlopcsarnokos bejárata 17 méteres. Egyedi ismertetőjelei a főbejáratnál elhelyezkedő szobrok, melyeket Szent Istvánról, Szent Lászlóról, Péter és Pál apostolokról mintáztak meg.

Klasszikus gasztronómia modern köntösbe csomagolva

Egerben szem és száj sem marad szárazon. A gasztronómia a palóc ízvilág sajátossága, ám érződik rajta a történelem viharos szele. A borok, ellenben, ízig-vérig magyarok. Testes vörös vagy könnyed rosé? Egy igazi borgasztronómiai utazás során bárki megtalálhatja a hozzá illő nedűt. A laza relaxációt és a tartalmas élményeket a folyamatos kulturális és gasztronómiai programok is segítik, szinte nincs olyan hétvége, hogy unatkozna az ember.
Azt mondják, hogy aki egyszer már járt Egerben, az örökre szerelembe esik. Nem lehet véletlen. Ezt a visszatérő vendégek egyre növekvő száma is bizonyítja.

Szerző: MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/eger-1.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/eger-1-150x150.jpgNews CityUtazásbelföldi utazás,Eger,egri borvidék,Heves megye,történelmi borvidékEger a legdinamikusabban fejlődő magyar városok egyike, az egri borvidék központja, mi több, az ország legjelentősebb borvárosainak gyöngyszeme. Nem sokan tudják, de a megyeszékhely különlegessége, hogy azon 5 magyar település közé tartozik, melyekről krátert is elneveztek a Marson. Eger városát 1 nap alatt maximum „megkóstolni” lehet, de bevenni, igazán megízlelni...