Zenei karrier kezdetén érthető, hogy minden opciót számításba kell venni. Mi az, ami siker eléréséhez szükséges? Az első gondolat egy jó Manager. Egy külső ember, akinek megvannak a maga jól működő kapcsolatai és aki pontosan tudja, hogy hogyan kell sikeres zenészt/ zenekart csinálni egy kezdő bandából vagy szóló zenészből.

Mindez ideálisnak és pofon egyszerűen hangzik. Csak sajnos a valóság az, hogy egy kezdő zenekar csak nagyon ritka esetben talál egy jó Managert.

Nem kell menedzsert keresned… a menedzser fog téged megtalálni. 

Rengeteget számít az időzítés, és hogy pont jó helyen légy jó időben. Még mielőtt bármilyen Manageri irodát vagy személyt felkeresnél, érdemes saját alaposan felépítened zenekarodat vagy egyéni produkciódat. Hidd el, egyik Manager sem szeretne plusz energiát beleölni egy küszködő zenekarba, ám ha úgy alakul, akár versengeni is hajlandóak egy sikeres projektért.

Mi az első lépés a siker felé?

Fontos, hogy a produkciód egységes képet mutasson: a közösségi médiában és a való életben is összeszedett legyen. Ne aggódj, az igazi zenei managerek, ízig-vérig a munkájuknak élnek és imádják, ha új tehetségeket fedezhetnek fel. Ha napi szinten megvan benned a lelkesedés, időt fordítasz a kellő gyakorlásra és odafigyelsz a céljaidra, akkor a benned rejlő tehetség hamar utat fog törni magának.

Vannak persze helyezetek, amikor nem boldogul az ember magától. A jó kapcsolatok nyilván gyorsabban tolják előre a szekeret. Ha bizonytalan vagy és türelmetlen, akkor érdemes alaposan szétnézz a zenei manager piacon, mert neked a legtapasztaltabb és legjobb kapcsolatokkal rendelkező emberre van szükséged. Ugyan kevesen vannak, de léteznek azok a szakemberek, akik a tehetséges bandákat már kezdő korukban is felkarolják, ha látnak bennük fantáziát, tehetséget és kitartást.

Ne legyenek illúzióid. Ez a szakma sem különb a többinél. Ha szerencséd van, egy olyan Managerrel tudsz majd együttdolgozni, aki értékeli a tehetséged, rengeteg kiépített kapcsolattal rendelkezik és jól ismeri a közösségi oldalak rejtelmeit.  De ami a legfontosabb: látja benned a „magic”-et és nem akar megváltoztatni mások kedvéért.
 

Szerző : MZs

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/monkey-2710658_1920-1024x682.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/04/monkey-2710658_1920-150x150.jpgNews CitySzíneskitartás,lehetőség,manager,zenekarZenei karrier kezdetén érthető, hogy minden opciót számításba kell venni. Mi az, ami siker eléréséhez szükséges? Az első gondolat egy jó Manager. Egy külső ember, akinek megvannak a maga jól működő kapcsolatai és aki pontosan tudja, hogy hogyan kell sikeres zenészt/ zenekart csinálni egy kezdő bandából vagy szóló zenészből. Mindez...