Hogy megértsük és feltételek nélkül elhiggyük, hogy vannak gyógyító erejű energiák a Földön, ahhoz egy kicsit az ezotéria világába kell merülnünk. A szkepticizmust nehéz félretenni, de ha megnézzük a tényeket, talán könnyebb elhinni a legendákat és tapasztalatokat!  Ha testünkben nincs meg a lelki összhang, a csakrák (a test energiáinak központjai) rezgésszáma megváltozik és az betegségekhez vezethet.

De lássuk Magyarországon milyen gyógyító energiák vannak, és hol találhatóak!

Dobogókő:

Az itt található kövek sokak szerint dobognak. De vajon honnan eredhet ez az állítás? A Pilis-hegységben található Dobogókő a Föld szívcsakrája. Járt már itt a Dalai Láma is feltöltődni, de kínai Shaolin Egyház is alapított egy kis falut. A radieszták – azaz sugárzásmérő szakemberek – tudományosan is bebizonyították, hogy a Pilis-hegység alatt bizony pozitív energiavonalak húzódnak. Ezek az erővonalak egy kitárt szárnyú turulmadárhoz hasonlítanak, melynek a középpontja Dobogókő. Vannak, akik úgy vélik nem turul, hanem szív formájú az erővonal és ebből ered a pilisi szívcsakra elnevezés. Érdekesség, hogy Attila, hun király is pont ezt a vidéket választotta birodalmának központjává, továbbá a magyar királyok mind innen merítettek erőt hatalmukhoz.

Ha ide kirándulunk nem csak a friss levegő tesz jót a szervezetnek, de ezek az energiák is feltöltenek minket.

Mátraverebély- Szentkút:

Hazánk másik leghíresebb csodatévő helye. Évente kétszázezres tömegek zarándokolnak el a Nemzeti Kegyhelyre a gyógyulásban bízva. Ám nem csak a hívőknek érdemes felkeresniük Szentkutat! A remek elhelyezkedés és csodálatos látványvilág, érdekességek mindenkire jó hatással vannak.

Legendák:

  1. Amikor a kunok ellen folytak a harcok, a legenda úgy tartja, hogy Szent László lovának vonalán forrás fakadt, amely meg is gyógyított egy néma fiút.
  2. A Nagyboldogasszony-templomban a hiedelem szerint több ezer ember előtt megjelent Szűz Mária, karjában a kis Jézussal.
  3. Kelemen pápa is hallott az emberek által tapasztalt csodákról, majd miután ezeket kivizsgálta, meggyőződött ezek hitelességéről.

A fő ünnepet minden évben megtartják augusztus 15-én.

Attila-domb:

Tápiószentmárton határán elhelyezkedő Attila-dombot százezrek keresik fel minden évben. Itt található a Kincsem Lovaspark is. A legenda is a lovakhoz kapcsolódik. Egy beteg állatot útjára engedtek, hogy magányosan elpusztuljon, de a ló valami csoda folytán meggyógyult! A mérések során kiderült, hogy a felszínre törő elektromágneses sugárzás van jótékony hatással a szervezetekre. Régészeti felfedezések során feltárták, hogy itt állhatott Attila fapalotája (és talán a sírja is), valamint itt találták meg a legendás szkíta aranyszarvast.

Ahhoz, hogy a sugárzás hatását megfelelően érezzük, el kell töltenünk itt 2-3 órát.

Bükkszentkereszti gyógyító kövek:

Az ország második legmagasabban fekvő települése, ahol a friss levegő, a nyugalom „mágnesként” vonzza az embereket. Itt találhatóak a gyógyító kövek vagy másnéven a Boldogasszony-kő. Az itt lakók elmondása szerint: „Mert boldog az az asszony, aki meddő volt, majd a kövek gyógyító erejének hála várandós lett.” A legenda szerint Jézus halála után Mária világgá indult bánatában. Mikor ebbe az erdőbe ért, leült egy kőre megpihenni, ami megpuhult alatta, majd mikor tovább indult újra megkeményedett. Így megőrizte alakjának formáját. Sok nő tapasztalta, hogy teherbeesési nehézségei megszűntek, mikor ellátogatott a kövekhez.

Esztergom – gyógyító kőfejek:

A bazilika mögötti parkban találhatóak a 3 kőfejből álló szobrok. A gyógyító erejük jó a belső és mozgásszervi bajokra, de a helyiek szerint az alvászavarra is hatással vannak. A legenda szerint ugyanazon az energiamezőn fekszik, amin Dobogókő, így ez adja a „mágikusságot”. A kőfejeken kívül a Mária Valéria híd lábánál álló szobor és márványtábla is gyógyító hatással bír, ha ezeket megérintjük.

Úgy mondják, hogy a kőfejek ereje leginkább reggel 8 órakor a legerősebb és leghatásosabb. Ne érintsük meg őket, hanem kezünket tenyérrel felfelé, a szobrok fölé helyezzük!

 

Szerző: Zsidákovits Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/woman-865021_960_720.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/woman-865021_960_720-150x150.jpgNews CityUtazásgyógyító energiák,kirándulás,MagyarországHogy megértsük és feltételek nélkül elhiggyük, hogy vannak gyógyító erejű energiák a Földön, ahhoz egy kicsit az ezotéria világába kell merülnünk. A szkepticizmust nehéz félretenni, de ha megnézzük a tényeket, talán könnyebb elhinni a legendákat és tapasztalatokat!  Ha testünkben nincs meg a lelki összhang, a csakrák (a test energiáinak...