Nem mindenki bírja az extrém hullámvasutakat, ám akad néhány európai hely, ami kedvez az adrenalin függőknek és a csendesen szórakozóknak is egyaránt. Ezek a parkok minőségi időtöltést nyújthatnak minden korosztály számára. A súly- és magasságkorlátozás miatt, teljesen biztonságosak az itt található játékok és a dolgozók is szigorúan veszik a szabályokat, így senkinek nem eshet baja.

A világ számos pontján építettek már vidámparkokat, de mi most csak Európára szűkítjük a kört, mert szerencsére itt is akadnak fantasztikus helyek!

  1. Disneyland (Franciaország, Párizs)

Főleg a gyerekeknek kedvező vidámpark a párizsi Disneyland, ahol a felnőttek sem unatkozhatnak! A park a kicsik és nagyok hullámvasút „kánaánja”. Az izgalom garantált, akár egyénileg, akár családdal érkezünk. Disneylandben, időszakosan, mindenféle rendezvényeket is tartanak. Ilyenkor Disney hősöknek öltözött emberek vonulnak fel és aranyos bemutatókat tartanak a közönségnek. A látványvilág mindenkit elvarázsol, úgy érezhetjük, mintha tényleg egy mesébe csöppentünk volna bele.

  1. Gardaland (Olaszország, Castelnuovo del Garda)

Olaszország már önmagában is egy csoda, hát még a vidámparkjai! A Gardaland szintén kisgyermekes családoknak és felnőtteknek is élvezetet nyújt. Van külön egy mese rész, ahol a kicsiknek mászkálós helyek lettek kialakítva kisebb hullámvasutakkal, kisvasutakkal. Található itt egy hatalmas fa is, amelynek a belsejében egy óriási hinta várja az izgalmak szerelmeseit. Az emberek 2-2 sorban ülnek egymással szemben. Az érdekesség az, hogy amikor beindul a játék, a hinta elkezd lengeni alattunk szépen, finoman. Ám a falak körbe-körbe forognak, azt a hatást keltve mintha átfordulnánk. Nincs rá más szó, csak, hogy varázslatos. A vidámpark kabalája egy barátságos zöld sárkány, melynek egy foga kilóg és állandóan mosolyog.28538050_2060300243983525_1395683891_n

  1. Europapark (Németország, Rust)

Talán ez mind közül a legeslegjobb vidámpark. Tematikusan, országok szerint (13) van berendezve az egész park. Tartozik hozzá 4 szálloda és egy mozi is.Itt is különféle showkkal és parádékkal mulattatják az ide látogatókat. Legnépszerűbb játéka a Silver Star elnevezésű hullámvasút, ami 73 méter magas és 130 km/h-val száguld! Aki még ezek után több kalandra vágyna, megnézheti egy igazi űrhajó belsejét is az orosz részen. Mindenféle pörgő-forgó játékok is vannak azoknak, akik bírják az extrém dolgokat. Az Europarkot folyamatosan újítják és fejlesztik, így akár évente is érdemes lehet ellátogatni ide. Megunni nem lehet, az biztos!

Mind a három vidámpark reggeltől, egészen estig nyitva tart. Ha van rá lehetőség, célszerű egyből két napra befizetni, mert akkor biztosan jut idő mindenre! A rengeteg sorban állás miatt már vannak úgynevezett, extra felárért megvásárolható, gyorsító jegyek, amelyek garantálják a játékokra való gyorsabb feljutást.

 

Szerző: Zsidákovits Dóra

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/photo-1465779171454-aa85ccf23be6.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/photo-1465779171454-aa85ccf23be6-150x150.jpgNews CityUtazáshullámvasút,szórakozás,vidámparkNem mindenki bírja az extrém hullámvasutakat, ám akad néhány európai hely, ami kedvez az adrenalin függőknek és a csendesen szórakozóknak is egyaránt. Ezek a parkok minőségi időtöltést nyújthatnak minden korosztály számára. A súly- és magasságkorlátozás miatt, teljesen biztonságosak az itt található játékok és a dolgozók is szigorúan veszik a...