Felnőttként extra igényünk van a minőségi feltöltődésre. Ha tehetjük, szívesen vonulunk el a világ zaja elől egy alapos relaxációra. A legjobb ilyen helyekért képesek vagyunk akár napokat is utazni. Pedig nem kell messzire mennünk. A lemerült elemeket tökéletesen fel tudjuk tölteni itthon, Magyarországon is. Több olyan extra pihenést nyújtó élmény és hely is van már az országban, ami kifejezetten az energiakészletek töltésére helyezi a hangsúlyt. A hotelek, szálláshelyek arra esküsznek, hogy meditatív állapotba kell kerülni annak érdekében, hogy kiűzzük a stresszt testünkből és lelkünkből. Hogyan is lehet mindezt a valóságban megvalósítani?

1. Határozd el, hogy jól akarod érezni magad a bőrödben.

2. Legyen rutin, hogy legalább fél évente elutazol vagy hosszabb kirándulásra indulsz.

3. Válassz olyan úti célokat, ahová régóta vágytál.

4. Még indulás előtt készíts tervet: olvass utána mindennap egy kicsit, így fokozod a saját lelkesedésedet, ami erőt ad majd, hogy a szürke hétköznapokat könnyebben átvészeld.

5. Ha nagyon kimerült vagy, akkor lehet, hogy “magányos” program után kell nézzél, mert a tökéletes feltöltődés ott kezdődik, hogy rendezed saját magaddal soraidat.

6. Ha nem állsz készen egy „csak” saját magaddal eltöltenő “utazásra”, akkor mindenképpen olyan útitársat válassz, akivel egymás mellett még hallgatni is jó!

7. Ha teheted, semmiképpen ne használd a telefonod és legalább néhány napra mondj le a közösségi médiákról. A szuper fotóidat a hazatérés után is fel tudod tölteni, akkor legalább annyira „ütni” fognak, mintha azonnal posztoltad volna őket.

8. Add meg magadnak azt a luxust, hogy tényleg csak olyan dolgokkal foglalkozol, amelyek érdekelnek. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha olvasnál, főznél, virágot ültetnél stb. – a feltöltődés percei csak rólad kell szóljanak!

9. Ha van utazós bakancslistád, akkor miért nincs „ki szeretném próbálni” verziód belőle? Soha nem álmodoztál róla, hogy reprodukálj egy festményt? Vagy részt vegyél egy igazi katonai kiképzésen? Az életben pont az a jó, ha szabadidőnket arra használjuk, hogy élményeket, tapasztaltokat gyűjtsünk. A te listádon mi lenne az első 5 pont?

10. Ha már családod van, akkor nem kell elmondanom, hisz te is tudod: a felnőtteknek jár a felnőtt idő, különben elhidegül, ellaposodik, unalmassá válik a párkapcsolat. Valaha, tudtál e olyan környezetben pihenni, ahol folyton a saját gyerekeid után kellett rohangálnod a wellness-ben? Egy tízes skálán meg tudod – e fogalmazni, hogy mennyire szokott idegesíteni egy hotelben a szomszéd asztalnál ülő gyerekek hisztije? A legjobb, ha néha megtiszteled magad és nem dőlsz be folyton a családi nyomásnak, hanem felkapod a párod és elindultok az egyik magyarországi felnőttbarát szálláshely felé, ahol garantáltan minden csak rólatok fog szólni!

Kovács Eni

https://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/felnőttbarát.jpghttps://citynews.hu/wp-content/uploads/2018/03/felnőttbarát-150x150.jpgNews CityÉletmódfelnőttbarát élmények,felnőttbarát szálláshely,pihenés,relaxáció,utazásFelnőttként extra igényünk van a minőségi feltöltődésre. Ha tehetjük, szívesen vonulunk el a világ zaja elől egy alapos relaxációra. A legjobb ilyen helyekért képesek vagyunk akár napokat is utazni. Pedig nem kell messzire mennünk. A lemerült elemeket tökéletesen fel tudjuk tölteni itthon, Magyarországon is. Több olyan extra pihenést nyújtó...